Aktuelno

Mihajlović: Rezultati istrage o nesreći u rudniku "Soko" za desetak dana.

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/04/2022

-

13:41

Mihajlović: Rezultati istrage o nesreći u rudniku "Soko" za desetak dana.
Mihajlović: Rezultati istrage o nesreći u rudniku "Soko" za desetak dana. - Copyright Euronews/Dragana Savić

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas u Novom Pazaru da će javnost biti obaveštena narednih dana o rezultatima istrage o uzrocima nesreće u rudniku "Soko", u kojoj je poginulo osam rudara.

"Prvi preliminarni rezultat istrage i izveštaj očekujemo u narednih desetak dana. Rudarska inspekcija, tužilaštvo i policija rade svoj posao. Govorimo o tome da je stradalo osmoro ljudi, povređeno 20 i najvažnije je da sve bude urađeno temeljno. Kada budemo imali rezultate, sve će biti javno. To je i poruka svima - ništa neće ostati sa strane, ništa neće biti sklonjeno“, rekla je Mihajlović, odgovarajući na pitanja novinara o različitim informacijama o nesreći i istrazi koje se objavljuju u medijima.

Ona je precizirala da će rudarski inspektor koji ispituje uzroke nesreće, u skladu sa zakonskom obavezom, nadležnom tužiocu podneti izveštaj sa mišljenjem o uzrocima nesreće.

Podsetimo u rudniku "Soko" kod Sokobanje došlo je do nesreće 1. aprila u kojoj se obrušio deo jame. Poginulo je osam rudara, a najmanje 20 je povređeno. Ostali rudari koji su se u trenutku nesreće nalazili u oknu izvučeni su, a povređenima se pruža medicinska pomoć. Rudarski inspektor i drugih nadležni organi su na terenu i ispituju uzrok nesreće, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je rekla da je potrebno napraviti plan koji od podzemnih rudnika treba zatvarati i navela da će u tom slučaju država obezbediti alternativu za sve radnike.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija