Aktuelno

"Ima ozbiljne povrede grudnog koša i glave, ali je stabilno": KC Niš o stanju Rasima Ljajića nakon saobraćajne nesreće

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/04/2022

-

10:22

"Ima ozbiljne povrede grudnog koša i glave, ali je stabilno": KC Niš o stanju Rasima Ljajića nakon saobraćajne nesreće
"Ima ozbiljne povrede grudnog koša i glave, ali je stabilno": KC Niš o stanju Rasima Ljajića nakon saobraćajne nesreće - Copyright Tanjug/FoNet/Vlada Srbije/Miloš Perić, Wikipedia.org/Intermedichbo

veličina teksta

Aa Aa

Zdravstveno stanje lidera Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića je stabilno, on je komunikativan, a danas je ponovljena kompletna dijagnostika, rečeno je za Euronews Srbija u KC Niš, gde je zbrinut nakon jučerašnje saobraćajne nesreća.

Dijagnostika, koja je urađena odmah po prijemu u bolnicu, pokazala je da Ljajić ima povrede grudnog koša, rebara i glave, ali su povrede bile takve da nisu zahtevale intezivno hiruško lečenje.

Njegovo stanje se non-stop prati, te je iz tog razloga danas ponovljena kompletna dijagnosti 24 sata nakon dijagnostike na prijemu. 

"Ljajić je van životne opasnosti i iza nas je mirna noć za njega. Hemodinamski parametri su stabilni. Nakon strahovitog udesa koji se desio on ima ozbiljne povrede grudnog koša, ima povrede glave", navode iz KC Niš.

Danas mu je ponovljen skener, prate se vitalni parametri, a Ljajić je i dalje u jedinici intenzivnog lečenja. 

Neke povrede mogu da se razviju kasnije

"Ljajić je dobro i on je van životne opasnosti. Danas smo ponovili dijagnostiku skenerom da bi proverili stanje glave i da li postoje oštećenje mozga. U ovako strašnim udesima neke povrede se ne prikažu odmah, već se prikažu sa rokom od 24 sata. Na svu sreću on nema takve povrede", rekao je novinarima direktor KC Niš prof. Zoran Perišić.

On je dodao da Ljajić ima teške povrede grudnih rebara, nagnječenje moždane mase, ali da ne postoji ništa što bi u ovom trenutku zahtevalo drugu vrstu terapije osim praćenja vitalnih parametara. 

"Dijagnostika koju smo sproveli danas daje nadu da takve intervencije neće ni biti potrebne. Kada smo videli kako je bio strašan udes plašili smo se šta ćemo zateći u abdomenu, glavi, ali je druga dignostika sprovedena danas bila identična prvoj", naveo je Perišić i dodao da je Ljajić sve vreme bio svestan.

Ljajić teško je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se juče ujutro dogodila na autoputu Beograd-Niš kod Ražnja. U nesreći je poginuo direktor JP Emisione tehnike i Ljajićev blizak saradnik Branko Gogić.

Do nesreće je došlo kada je automobil marke "škoda superb" kojim je upravljao Gogić iz za sada neutvrđenih razloga, sleteo sa puta i prevrnuo se, saopštio je MUP-a Srbije. Od zadobijenih potvrda, Gogić je poginuo na licu mesta, a Ljajić je primljen u KC Niš svestan.  

"Dan tuge i žalosti"

Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) saopštila je da je jučeranji dan bio težak za tu stranku, da je to bio "dan tuge i velike žalosti", jer je u teškoj saobraćajnoj nesreći jutros poginuo predsednik Izvršnog odbora te stranke Branko Gogić, a njen predsednik Rasim Ljajić teško povređen.

"Ovo je težak dan za Socijaldemokratsku partiju Srbije. Naše misli su sa porodicom Branka Gogića, koji je celu svoju karijeru i društveni angažman posvetio radu u najboljem interesu Srbije i njenih institucija i građana", stoji u jučerašnjemsaopštenju.

Danas u 9 časova otvorena je knjiga žalosti u prostorijama stranke u Dečanskoj 1 u Beogradu. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija