Aktuelno

Policajci koji se povezuju sa Šarićem optuženi za prebijanje kolege

Komentari

Autor: Tanjug

20/04/2022

-

11:09

Policajci koji se povezuju sa Šarićem optuženi za prebijanje kolege
Euronews/Dragana Savić - Copyright Euronews/Dragana Savić

veličina teksta

Aa Aa

Prvo javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv dvojice policijskih službenika Danila Stojanovića (43) i Milutina Radovanovića (47) koji se terete da su u februaru na Cvetnom trgu prebili kolegu, jednog od načelnika u Interpolu M.V. (43).


Stojanović je uhapšen pre dva dana u Beranama, dok je Radovanović još u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica na zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal, koje ih sumnjiči da su pripadnici grupe Darka Šarića uhapšenog prošle nedelje.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom Stojanovića tereti za krivicna dela nasilničko ponašanje i učestvovanje u tuči te je sudu predložilo da ga osudi na godinu i šest meseci zatvora, dok Radovanovića terete za nasilničko ponašanje i tešku telesnu povredu i predlažu da ga sud osudi na dve godine zatvora.

Oni se terete da su se 21. februara u jednom kafiću na Vračaru, nakon verbalnog konflikta, potukli sa 44-godišnjim M.V. koji je zadobio tešku telesnu povredu.

Prema navodima iz optužnog predloga, Stojanović je primetio M.V. koji je sedeo u bašti jednog kafića, te je prišao njegovom stolu, da bi se nakon krace verbalne rasprave udaljio, a potom vratio zajedno sa osumnjicenim Radovanović koji je prišao oštecenom i odgurnuo ga u predelu grudi.

Potom je došlo do fizičko konflikta između Stojanovića i oštećenog, nakon čega je prišao i Radovanovića, te je oštećeni tom prilikom zadobio nekoliko lakih i jednu tešku telesnu povredu, nanetu od strane Radovanovića.

Policajci su se nakon kritičnog događaja udaljili sa lica mesta.

Prilikom pretresa Radovanovićevog stana, policija je pronašla lovačku pušku za čije držanje on nije imao dozolu, te je formiran poseban predmet zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih materijala.

Prvi osnovni sud je Stojanoviću i Radovanoviću 11. marta ukinuo pritvor, nakonm čega su se branili sa slobode.

Oštećeni M.V. je u svom iskazu u tužilaštvu opisao događaj koji se vidi na snimku već poznatom javnosti, navodeći da ga je ceo događaj potresao i uznemirio, kao i da je od ranije u lošim odnosima sa prijavljenima ne precizirajući iz kog razloga. Pridružio se krivičnom gonjenju i istakao imovinsko pravni zahtev.

On je inače operisan zbog preloma vilice usled povreda koje su mu nanete u toj tuči. 
Osumnjičeni su ranije na saslušanju u tužilaštvu negirali delo, navodeći da je došlo do svađe, ali želeli da kažu povod. 
Tvrdili su da je M.V. njiih udarao, a ne oni njega.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija