Aktuelno

Sud naložio da se napadač na Snežanu Dakić smesti u zatvorsku bolnicu

Komentari

Autor: Tanjug

28/04/2022

-

14:39

Sud naložio da se napadač na Snežanu Dakić smesti u zatvorsku bolnicu
Sud naložio da se napadač na Snežanu Dakić smesti u zatvorsku bolnicu - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je odluku da se osumnjičeni Ð.T. (30) koji je uhapšen zbog sumnje da je kamenom u glavu pogodio voditeljku Snežanu Dakić, privremeno smesti u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Centralnom zatvoru.

Sud je doneo odluku da osumnjičenog privremeno smesti u Specijalnu zatvorsku bolnicu, do završetka postupka za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, potvrdili su za Tanjug iz Prvog Osnovnog javnog tužilaštva.

Tužilaštvo je ranije u saopštenju navelo da je psihijatrijskim veštačenjem utvrđeno da osumnjičeni boluje od duševne bolesti zbog koje je njegova sposobnost da shvati svoja dela i da upravlja svojim postupcima bila isključena.

Takođe, navodi se da postoji ozbiljna opasnost da će učiniti slično ili teže krivično delo zbog čega je potrebno psihijatrijsko lečenje. Protiv okrivljenog je podneta krivična prijava zbog sumnje da je 4. aprila bacio kamen u pravcu voditeljke koji je pogodio u glavu i naneo joj laku telesnu povredu.

Okrivljeni se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, nakon čega mu je sud odredio pritvor do 30 dana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija