Aktuelno

Načelnik novosadske policije ostaje u pritvoru, osumnjičen za trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/04/2022

-

18:40

Načelnik novosadske policije ostaje u pritvoru, osumnjičen za trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja
Načelnik novosadske policije ostaje u pritvoru, osumnjičen za trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Načelniku Policijske uprave u Novom Sadu generalu Slobodanu Malešiću, kao i još dvojici policijskih službenika i jednom preduzetniku, produžen je pritvor, saznaje Euronews Srbija.

Pritvor im je produžen na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom roku ponovili krivična dela

Malešić je početkom aprila uhapšen zbog trgovine uticajem i zloupotrebe službenog položaja. Pored njega uhapšene su još tri osobe - Ljubomir Stanišić, policijski službenik u Prijepolju, Dragan Kovačević, policijski službenik UKP Odeljenja za borbu protiv korupcije i Dženan Kujović, privatni preduzetnik.

Malešić se tereti da je organizator ove kiminalne grupe i da je koristeći službeni i društveni položaj posredovao da se ne izvrše službene radnje koje bi se morale izvršiti. On je od Kujovića primao korist kako bi ostalim osumnjičenim policijskim službenicima, kao pripadnicima organizovane kriminalne grupe koji su postupali po njegovim nalozima, usmeno izdavao naloge da u okviru svojih službenih policijskih ovlašćenja ne izvršavaju službene radnje koje bi morali izvršavati, a koje se odnose na otkrivanje i prikupljanje dokaza radi podnošenja krivične prijave protiv osumnjičenog Kujovića i odgovornih lica u njegovim privrednim društvima zbog nezakonitog poslovanja.

Cilj im je bio sticanje finansijske koristi sebi i pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe.

Stanišić i Kovačević su imali zadatak da pružaju zaštitu Kujoviću i članovima njegove porodice od krivičnog gonjenja i pružaju savete o postupanju pred nadležnim organima po podnetim krivičnim prijavama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija