Aktuelno

Zaplena na Gradini - devize iz kante za đubre

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/05/2022

-

11:03

Zaplena na Gradini - devize iz kante za đubre
Zaplena na Gradini - devize iz kante za đubre - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinici na na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, otkrili su neobičan pokušaj krijumčarenja deviza, koje je vozač jednog autobusa pokušao da prokrijumčari tako što ih je sakrio u kanti za smeće, saopštila je Uprava carina.

Prekršaj je otkriven 4. maja, kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen autobus turskog prevoznika, koji je saobraćao na relaciji Nemačka-Turska. Na uobičajeno pitanje carinika o robi za prijavljivanje, svi prisutni putnici su zajedno sa dvojicom vozača rekli, da sem ličnog prtljaga ne nose ništa drugo, saopšteno je.

Detaljni pregled putničkog prtljaga pokazao je da je zaista tako, dok carinici nisu otpočeli kontrolu unutrašnjosti autobusa. Najpre je među ličnim stvarima jednog od vozača pronađeno 10.800 evra, što premašuje dozvoljeni limit.

Potom je u kanti za smeće, među praznim limenkama i drugim otpadom carinik pronašao i svežanj od oko 6.000 evra koji je, kako je kasnije utvrđeno, pripadao istom vozaču, navodi se u saopštenju.

"Podsećamo da se u putničkom prometu preko granice može preneti do 10.000 evra i da svaki iznos veći od te sume treba prijaviti carinskim službenicima prilikom ulaska u našu zemlju, kako bi se prilikom izlaska iz Srbije izbegle sve eventualne neprijatnosti", kažu iz Uprave carina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija