Aktuelno

Odloženo suđenje Miroslavu Aleksiću zbog zdravstvenih problema

Komentari

Autor: Tanjug

24/05/2022

-

09:22

Odloženo suđenje Miroslavu Aleksiću zbog zdravstvenih problema
Miroslav Mika Aleksić i Biljana Mašić - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić

veličina teksta

Aa Aa

 U Višem sudu u Beogradu danas je za 23. jun odloženo suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za vise silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole.

Aleksić je trebalo da nastavi izlaganje svoje odbrane, ali je njegov advokat kratko rekao novinarima da se suđenje odlaže, jer je Aleksić imao zdravstvenu intervenciju.

Advokat Zoran Jakovljević očekuje da će njegov branjenik, vlasnika škole glume Miroslava Aleksića, optužen za silovanje i polno uznemiravanje polaznica svoje škole, završiti iznošenje odbrane na sledećem suđenju koje je zakazano za 23. jun.

Jakovljević je novinarima ispred Višeg suda u Beogradu izjavio da je Aleksić imao operaciju zbog čega je današnje suđenje odloženo, ali da je sada stabilno.

"Mislim da ćemo sada biti u punoj snazi da nastavimo ovo suđenje i dokažemo njegovu nevinost", poručio je Jakovljević.

Očekuje da će "druga strana" početi sa svojim izjašnjavanjem u septembru.

Inače, ispred zgrade Palate pravde su kao i svaki put bili aktivisti sa transparentima na kojima piše "verujemo Mileni Radulović", "silovali su u ratu, siluju i u miru" i "pravda za žrtve, kazna za počinioce".

Aleksiću je 9. marta ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra prošle godine, nakon što mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je prethodno bio od januara 2021.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija