Aktuelno

Uprava carina: U luci Prahovo otkriveno 40 miliona cigareta, najveća takva zaplena na granicama Srbije ikada

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/05/2022

-

15:11

Uprava carina: U luci Prahovo otkriveno 40 miliona cigareta, najveća takva zaplena na granicama Srbije ikada
Uprava Carina - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Službenici Uprave carina su juče uspeli da zaplene rekordan tovar od čak 50 tona neprijavljenih cigareta raznih robnih marki i tako preseku još jedan organizovani lanac nelegalne trgovine akciznim proizvodima, saopštila je Uprava carina.

On i su naveli da su tokom akcije koja je kulminirala zaplenom tri brodska kontejnera u luci Prahovo, carinicima snažnu poršku pružili Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i inostrani partneri koji se bave suzbijanjem krijumčarenja.

"U toku je detaljan pregled zaplenjenog tovara, a očekuje se da ekvivalent masi od 50 tona bude gotovo 40 miliona komada nelegalnih cigareta, što bi bila najveća pojedinačna zaplena cigareta na granicama Srbije ikada zabeležena", ističu u Upravi carina.

Uprava Carina

 

Ceo slučaj otkriven je nakon što je tovar kamionima ušao u Srbiju iz Crne Gore sa namerom da tranzitira brodskim putem ka Rumuniji, ali se nakon istupa ka toj susednoj zemlji ubrzo opet volšebno pojavio na carinskom području Srbije neprijavljujući prethodno robu koju prevozi.

Uprava Carina

 

U Upravi carina kažu da će precizna količina krijumčarenih cigareta biti poznata tek nakon detaljne kontrole koja zbog veličine tovara može da potraje i do 24 časa, a o krajnjem ishodu ovog slučaja na kome je trenutno angažovano svo raspoloživo ljudstvo Uprave carina Srbije – javnost će biti obaveštena nakon što detaljan pregled bude bio okončan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija