Aktuelno

Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičenog: "Predstavljajući se kao agent za nekretnine sebi pribavio milion evra"

Komentari

Autor: Eurnews Srbija, Tanjug

16/06/2022

-

16:24

Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičenog: "Predstavljajući se kao agent za nekretnine sebi pribavio milion evra"
Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičenog: "Predstavljajući se kao agent za nekretnine sebi pribavio milion evra" - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor do 30 dana D.B., koji se sumnjiči da je, predstavljajući se kao agent za luksuzne nekretnine, protivzakonito sebi pribavio imovinsku korist od 1.100.000 evra.

Osumnjičeni je danas na saslušanju negirao krivicu, nakon čega je tužilaštvo sudu predložilo da mu odredi pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticao na svedoke, navodi se u saopštenju tog tužilaštva. Njemu se na teret stavlja krivična dela prevara i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni D.B. je lažno se predstavljajući kao agent za promet luksuznih nekretnina u Beogradu doveo u zabludu oštećenu I.V.

Takođe, on je sačinjavanjem lažnih punomoćja upotrebom njene lične karte doveo u zabludu i predstavnike oštećenog privrednog društva koje se bavi prometom nekretnina, da bi nakon zaključenja ugovora o kupoprodaji nepokretnosti na ime kapare i kupoprodajne cene pribavio pomenuti novac.

Tužilaštvo će u toku istrage ispitati sve svedoke, narediti vršenje grafološkog veštačenja, a biće sprovedena i finansijska istraga. Takođe, u saradnji sa pripadnicima MUP-a radi se na utvrđivanju eventualnog postojanja saučesnika, te ukoliko se utvrdi da su isti postojali, istraga će biti proširena u odnosu na ta lica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija