Aktuelno

Ilegalno prisvojio 1.100.000 evra: Uhapšen lažni agent za promet najluksuznijih nekretnina u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/06/2022

-

10:18

Ilegalno prisvojio 1.100.000 evra: Uhapšen lažni agent za promet najluksuznijih nekretnina u Beogradu
Ilegalno prisvojio 1.100.000 evra: Uhapšen lažni agent za promet najluksuznijih nekretnina u Beogradu - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

U saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Policijske uprave za grad Beograd, a po nalogu zamenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva dana 14.6.2022. određeno je zadržavanje osumnjičenom D.B. zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevare iz člana 208 stav 4 Krivičnog zakona, saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Kako se navodi u saopštenju, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni najpre sačinio lažna punomoćja,tako što je iskoristio ličnu kartu vlasnice nekretnine, koja mu je poverovala da se on bavi prometom luksuznih kuća u Beogradu, nakon čega je doveo u zabludu eminentnu firmu sa sedištem u Beogradu, tačnije ovlašćena lica i punomoćnike te firme da je on ovlašćeni punomoćnik vlasnika nekretnine, da bi potom nakon zaključenja kupoprodajnog ugovora na ime kapare i  kupoprodajne cene, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.100.000 evra.

U saradnji sa policijom tužilastvo i dalje proverava da li je još neko bio umešan u izvršenje ove najveće prevare unazad nekoliko decenija od strane fizičkog lica. Ukoliko se dokaže da je imao pomoć u izvršenju dela još nekih lica, oni će biti obuhvaćeni dopunom krivične prijave.

Osumnjičeni D.B. će biti saslušan 16.6, nakon čega će se odlučiti o predlogu za pritvor, a potom sprovesti istraga ispitivanjem oštećenih i svedoka, zatim veštačenjem potpisa, kao i finansijska istraga, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija