Aktuelno

Inspektoru zbog droge smanjena kazna sa osam na pet godina, uhvaćen kako prenosi 54,7 kilograma kanabisa

Komentari

Autor: Tanjug

17/06/2022

-

18:25

Inspektoru zbog droge smanjena kazna sa osam na pet godina, uhvaćen kako prenosi 54,7 kilograma kanabisa
Inspektoru zbog droge smanjena kazna sa osam na pet godina, uhvaćen kako prenosi 54,7 kilograma kanabisa - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu za tri godine umanjio je kaznu i pravosnažno osudio kriminalističkog inspektora Jovicu Bulatovića na pet godina zatvora jer je 4. oktobra prošle godine uhvaćen kako prenosi 54,7 kilograma kanabisa.

Bulatović je drugom prvostepenom presudom Višeg suda u Smederevu bio osuđen na osam godina zatvora.

Sud je Bulatoviću izrekao i meru bezbednosti oduzimanja pomenute droge, kao i novac u iznosu od 2.760 dinara i 250 evra, navodi se u presudi objavljenoj na sajtu suda.

Apelacioni sud je cenio da nije na nesumnjiv način utvrđeno da je Bulatović iskoristio svoj službeni položaj.

Takođe, sud je kao olakšavajuće okolnosti cenio da je ranije neosuđivan, da je priznao izvršneje krivičnog dela, da se pokajao, kao i porodične prilike.

Kao otežavajuću okolnost sud je cenio količinu droge koja je pronađena kod njega i da je bila namenjena daljoj prodaji.

Bulatoviću je u novembru prošle godine Apelacioni sud ukinuo prvu prvostepenu presudu kojom je takođe bio osuđen na osam godina i naložio da mu se ponovi sudi pred Višim sudom u Smederevu.

Bulatović je uhapšen kada je putničkim vozilom na naplatnoj rampi zaustavljen od strane policijskih službenika, koji su pregledom vozila na zadnjem sedištu i gepeku pronašli 47 paketa kanabisa, ukupne težine 54,788 kilograma.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija