Aktuelno

Više javno tužilaštvo: Izjave Stefanovića i Hrkalović podležu daljoj proveri

Komentari

Autor: Tanjug

24/06/2022

-

20:19

Više javno tužilaštvo: Izjave Stefanovića i Hrkalović podležu daljoj proveri
Više javno tužilaštvo: Izjave Stefanovića i Hrkalović podležu daljoj proveri - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić, MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

veličina teksta

Aa Aa

 Bivša državna sekretaraka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović i nekadašnji ministar policije, sada ministar odbrane Nebojša Stefanović dali su danas izjave u Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) MUP-a u svojstvu građana.

Prema proceduri u ovim slučajevima oni svoje tvrdnje mogu da potkrepe tako što će dostaviti SUK-u ili Višem javnom tužilaštvu u Beogradu pisane dokaze za činjenice koje iznose i ukažu na lica koja bi mogla kao svedoci da potvrde njihove navode.

Takođe policija može po službenoj dužnosti ili po nalogu VJT da prikupi i obezbedi druge dokaze.

Kako je rečeno Tanjugu u VJT, nakon uzimanja izjava, prikupljanja i obezbeđivanja dokaza, SUK MUP-a dostaviće izveštaj VJT koje onda ceni da li ima osnova sumnje da je izvršeno krivično delo i da li se radi o krivičnom delu iz nadležnosti VJT ili TOK ili nema dokaza za tvrdnje koje su iznosili u medijima.

Ranije danas Hrkalović i Stefanović su dali izjave SUK-u povodom informacija koje su prethodnih dana iznosili u medijima. Hrkalović je SUK napustila posle više od šest sati, dok je Stefanović skoro tri sata davao izjavu.

Izjave su dali na poziv SUK-a koji postupa po nalogu VJT za prikupljanje informacija i obaveštenja u cilju provere ima li elemenata nekog krivičnog dela iz njegove nadležnosti.

E-Stock/Nenad Milošević

 

Kako je ranije najavljeno, nalog SUK se prvenstveno odnosio na proveru navoda Hrkalović u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića", navodi se.

Podsetimo, bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem optužila je u intervjuu za Objektiv nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, da je prisluškivao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članove i njegove porodice, da je lično štitio klan Veljika Belivuka i da je namestio slučaj "Jovanjica".

Hrkalović je u intervju, između ostalog, tvrdila da je sve radila po nalogu Stefanovića i da je bila uverena da on o svemu obaveštava predsednika.

"Došlo je vreme da on konačno preuzme odgovornost za svoje postupke, a ne da ja robijam zbog njegovih nedela", kazala je Hrkalović.

Stefanović je negirao njene optužbe, naveo da nije  "zaverenik protiv predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića", a za veze sa kavačkim klanom otpužio je Hrkalović.

Govoreći o bivšoj državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović, Stefanović je rekao da je krucijalna stvar u tom postupku predmet nedostavljanja poruka tužiocu nakon veštačenja telefona Veljka Belivuka. Kako rekao, u tim porukama "Belivuk se dopisuje s jednim visoko pozicioniranim službenikom koji je u to vreme bio u bliskim, rekao bih i intimnim odnosima sa Dijanom Hrkalović".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija