Aktuelno

Optužnica ponovo vraćena: Sud naložio dopunu istrage protiv Stefana Džonića za ubistvo porodice Đokić

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/06/2022

-

14:31

Optužnica ponovo vraćena: Sud naložio dopunu istrage protiv Stefana Džonića za ubistvo porodice Đokić
MUP, Euronews/Ljiljana Pavlović, Facebook/Goran Dzonic - Copyright MUP, Euronews/Ljiljana Pavlović, Facebook/Goran Dzonic

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Nišu ponovo je vratio tužilštvu optužnicu protiv Gorana i Stefana Dzonića, koji se terete za ubistvo tročlane porodice Ðokić iz Aleksinca, 26. septembra prošle godine. Veće Višeg suda u Nišu donelo je naredbu da Viši javni tužilac, u roku od tri dana, donese naredbu o dopuni istrage protiv Stefana Dzonića, rečeno je sa Euronews Srbija u Višem sudu u Nišu.

Sud je krajem aprila vratio tužilaštvu optužnicu, a ispravljena optužnica je predata 9. maja na potvrđivanje.

Goran se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

Njegov sin Stefan se tereti za krivična dela teško ubistvo u pomaganju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Optužnica je 7. aprila bila predata sudu na potvrđivanje, ali je sud vratio tužilaštvu radi otklanjanja formalnih nedostataka.

Goran i Stefan Džonić se terete za ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.

Istraga u ovom slučaju bila je sprovedena i protiv braće Milošević Aleksandra i Kostadina, drugog Džonićevog sina Milana, ali su oni nedavno pušteni iz pritvora.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija