Aktuelno

U Ćupriji i Somboru slučajevi ekološkog kriminala, krivične prijave protiv dvojice muškaraca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/07/2022

-

15:29

U Ćupriji i Somboru slučajevi ekološkog kriminala, krivične prijave protiv dvojice muškaraca
U Ćupriji i Somboru slučajevi ekološkog kriminala, krivične prijave protiv dvojice muškaraca - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine u saradnji sa Policijskom upravom Jagodina, podneće krivičnu prijavu protiv  muškarca (52) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo oštećenje životne sredine, saopšteno je iz MUP-a.

Sumnja se da je on kao odgovorno lice PD "Gradex" iz Ćuprije, bez potrebnih saglasnosti JP „Srbija vode“, kamionima prevozio i odlagao građevinski šut u prirodno jezero u mestu Stara Ada, na obali Velike Morave, čime je oštetio jezero i ugrozio životinjske vrste u njemu.

Protiv pedesetdvogodišnjaka biće podneta krivična prijava u redovnom postupku Osnovnom javnom tužilaštvu u Paraćinu.

Takođe, pripadnici Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine u saradnji sa Policijskom upravom u Somboru, podneće krivičnu prijavu protiv četrdesetjednogodišnjaka zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo šumska krađa, navodi se u saopštenju.

Kako se sumnja, on je tokom maja ove godine, u šumi na nasipu u Srpskom Miletiću, bez odobrenja i doznaka, posekao i ukrao oko 108 metara kubnih različitog drveta i tako pričinio materijalnu štetu Javnom vodoprivrednom preduzeću „Vode Vojvodine“ u iznosu od oko 4.255.700 dinara.

Protiv osumnjičenog biće podneta krivična prijava u redovnom postupku Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru, saopšteno je iz MUP-a.

Komentari (0)

Srbija