Aktuelno

Policija u akciji sprečavanja nasilničkog ponašanja navijačkih grupa: Uhapšeno devet osoba u Pančevu

Komentari

Autor: Tanjug

06/07/2022

-

17:33

Policija u akciji  sprečavanja nasilničkog ponašanja navijačkih grupa: Uhapšeno devet osoba u Pančevu
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Pančevu je uhapšeno devet osoba u okviru koordinirane akcije "Svetionik 2" za sprečavanje nasilničkog ponašanja, prvenstveno između navijačkih grupa, saopštio je MUP Srbije.

Policija u Pančevu i Žandarmerija, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsila je pripadnike navijačke podgrupe "Južni front“ FK "Partizan“ Ð. G. (26), D. A. (28), N. S. (22) i M. Š. (22) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Istovremeno D. A. (28), N. S. (22), Ð. J. (21), N. K. (22) i M. A. (20) uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje, saopšteno je iz Policijske uprave Pančevo.

Oni se sumnjiče da su u noći 3. jula oko 2.30 časova nasrnuli na radnike obezbeđenja jednog ugostiteljskog objekta u Pančevu. Devetorici osumnjičenih određeno je zadržavanje do 48 časova po nalogu nadležnog tužilaštva i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni tužilaštvu, saoptio je MUP.

Pančevačka policija, koja kontinuirano sprovodi akciju "Svetionik 2", uhapsila je 30 juna dvojicu pripadnika navijačke grupe "Crvena zvezda“, N. V. (25) i D. Č. (21) zbog  sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

Sumnja se da su oni u noći 18. juna oko jedan čas iza ponoći napali dvadesetšestogodišnjeg muškarca ispred jednog ugostiteljskog objekta u Pančevu i naneli mu povrede. Osumnjičenima je Osnovni sud u Pančevu odredio pritvor.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija