Aktuelno

Buknuo požar i na Fruškoj gori: Izgoreo hektar šume bagrema i crnog bora

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/08/2022

-

15:16

Buknuo požar i na Fruškoj gori: Izgoreo hektar šume bagrema i crnog bora
Buknuo požar i na Fruškoj gori: Izgoreo hektar šume bagrema i crnog bora - Copyright NP Fruška gora

veličina teksta

Aa Aa

U toku današnjeg dana u ranim popodnevnim časovima buknuo je požar na lokalitetu Bukovac, a požar je zahvatio oko jedan hektar šume bagrema i crnog bora, sopštili su iz Nacionalnog parka Fruška gora. Kako su naveli, pripadnici Čuvarske službe JP "Nacionalni park Fruška gora" i Vatrogasne brigade iz Novog Sada i Beočina brzo su reagovali i uspešno lokalizovali požar koji je usled prisustva vetra pretio da se proširi.

"Nakon konačnog uviđaja biće objavljena zvanična procena uzroka požara i u skladu sa nadležnim organima sprovedene mere odgovornosti. Posebno u letnjem periodu pojačana je kontrola na prostoru NP Fruška gora od strane Čuvarske službe i organa MUP-a, a sve sa ciljem prevencije nastanka šumskih požara", navodi se u saopštenju.

NP Fruška gora

 

Javno preduzeće "Nacionalni park Fruška gora" apeluje na sve građane i posetioce prirode, da se odgovorno ponašaju u prirodi i prema prirodi, jer neodgovornim postupcima mogu izazvati požare koji oduvek predstavljaјu veliku opasnost za šumske ekosisteme.

NP Fruška gora

 

"Vatra se nakon loženja na mestima gde je dozvoljeno mora ugasiti i dobro proveriti da li je ugašena. Opuške od cigareta nikako ne bacati u prirodu i kroz prozor automobila tokom vožnje", ukazuju iz NP "Fruška gora".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija