Aktuelno

Putnica autobusa sa decom iz Srbije koji se prevrnuo u Bugarskoj opisala minute pre nesreće

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/08/2022

-

21:44

Putnica autobusa sa decom iz Srbije koji se prevrnuo u Bugarskoj opisala minute pre nesreće
Putnica autobusa o uzroku nesreće u Bugarskoj - Copyright Printscreen/BTV

veličina teksta

Aa Aa

Uzrok nesreće autobusa sa decom iz Srbije, koji je večeras oko 20 časova sleteo sa puta u blizini Stare Zagore u Bugarskoj, i dalje nije poznat, ali prema svedočenju putnika moguće je da se radi o nesrećnom spletu okolnosti. Naime, jedna od putnica iz autobusa svedočila o uzroku nesreće na auto-putu u Bugarskoj i navela da je vozač pokušao da pomogne jednom od putnika da spusti sedište, zbog čega je naglo skrenuo u desno i sleteo sa puta.

"Krenuli smo iz Sunčanog Brega i napravili pauzu na pumpi koja se nalazi 10 kilometara odavde. Sve je bilo u redu. Vozač je bio odmoran, naspavan. Samo je jedan otac poželo da sedne napred jer se zagrcnuo i hteo je da se iskašlje. Vozač je hteo da mu spusti sedište jer on nije znao kako. Kako se vozač nagnuo da spusti, naglo skrenuo u desno i tako je skrenuo sa puta", rekla je putnica iz autobusa za BTV.

Stanimir Stanev, zamenik glavnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova naveo je da je u momentu nesreće kolovoz bio mokar, ali nije precizirao da li to ima veze sa uzrokom udesa.

Očevidac u automobilu koji je putovao iza autobusa rekao je za bugarske medije da je video kako vozilo izlazi iz trake pre nego što se prevrnuo. Portal navodi da u nesreći i prevrtanju nije učestvovalo druugo vozilo. Bugarski mediji navode i da su policajci, koji su stigli na lice mesta testirali su vozača autobusa alkotestom, i njihova reakcija nije pokazala da je pijan, rekli su očevici. Međutim, ni ta informacija nije zvanično potvrđena niti demonatovana.

Autobus šabačkih registarskih tablica sa 48 putnika, među kojima je veliki broj dece, prevrnuo u Bugarskoj, na auto-putu Trakija 216 kilometara od Sofije, kod Stare Zagore. Prema nezvaničnim informacijama, hospitalizovano je 17 putnika od kojih najmlađi ima šest godina. Među njima je i osmoro teže povređenih.

Komentari (0)

Srbija