Aktuelno

Podignuta optužnica za pucnjavu u klubu "Stefan Braun"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/08/2022

-

11:11

Podignuta optužnica za pucnjavu u klubu "Stefan Braun"
Podignuta optužnica za pucnjavu u klubu "Stefan Braun" - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv pet osumnjičenih zbog učešća u pucnjavi u noćnom klubu u centru Beograda, 15. marta 2022. godine, kada je teško ranjen radnik obezbedjenja kluba M. Č.

Za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja optuženi su A. Š. (25), koji je u bekstvu i za kojim je raspisana poternica, zatim S. V. (22) i A. T. (42) koji se nalaze u pritvoru, a za Teško ubistvo u pokušaju pomaganjem N. S. (25), koji je takođe u pritvoru.

M. D. (28) tereti se za krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, i brani se sa slobode uz meru zabrane napuštanja boravišta.

Za četvoricu okrivljenih tužilaštvo je predložilo produženje pritvora, a za M. D. produženje pomenute mere, kao i da se A. Š. sudi u odsustvu. Optuženi su kritične noći nakon rasprave sa nekima od gostiju izbačeni iz noćnog kluba, koji se nalazi na 9. spratu zgrade u Nemanjinoj ulici.

Potom je, kako se sumnja, u holu zgrade na M.Č. pucao je A. Š. ispalivši u njega iz blizine šest projektila iz pištolja, koji mu je prethodno predao S. V. Nakon što je B.T. obuhvatio oko struka povredjenog M.Č,u namri da ga zaštiti, A. Š. je pištolj ispao iz ruke, koji je odmah uzeo S. T. i ispalio još jedan projektil u pravcu oštećenih, ali ih nije pogodio, nakon čega je i njemu pištolj ispao iz ruke.

Istovremeno je N. S. pretio radnicima obezbedjenja bokserom sa nožem, a potim uzeo pištolj sa poda i pretio oštećenima kako bi osigurao odstupnicu za beg. Pošto su se udaljili sa lica mesta M. D. pomogla je S.T. da se sakrije, ali su već sutradan lišeni slobode.

U M. Č. je u ovom sukobu zadobio teške telesne povrede opasne po život. On je privatnim vozilom prevezen u Urgentni centar. Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrdjivanju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija