Aktuelno

(VIDEO) Uhapšena grupa osumnjičena za posredovanje u prostituciji: Nelegalni poslovi preko sajtova za oglašavanje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/08/2022

-

15:17

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici MUP-a, SBPOK-a u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsili su šest članova organizovane kriminalne grupe, koji se sumnjiče za posredovanje u prostituciji.


Uhapšeni su B. N. (34), R. N. (32), B. S. (44), M. M. (26), O. M. (29), i V. V. (62) i oni se terete za krivično delo udruživnje radi vršenja krivičnih dela, u vezi sa posredovanjem u vršenju prostitucije, saopštio je MUP.

Osumnjičeni su od novembra 2021. do jula ove godine organizovali prostituciju putem pojedinih sajtova za oglašavanje, podsticali, navodili i učestvovali u posredovanju u vršenju prostitucije više osoba ženskog pola na teritoriji Beograda.

Takođe, kako se sumnja, oni su organizovali predaju više osoba ženskog pola trećim licima, korisnicima usluga u cilju pružanja seksualnih usluga, a novac stečen na taj način delili su između sebe u skladu sa zadacima koje su obavljali i tim novcem su pokrivali i troškove koje su imali tokom obavljanja ovih nelegalnih radnji.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih su pronađeni mobilni telefoni i SIM kartice korišćene pri izvršenju krivičnog dela, kao i uplatnice sa izvršenim transakcijama novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
 

 

 

Komentari (0)

Srbija