Aktuelno

Određen pritvor za trojicu zatečenih na strelištu, MUP: Službeno oružje i municiju koristili bez dozvole

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/08/2022

-

15:20

Određen pritvor za trojicu zatečenih na strelištu, MUP: Službeno oružje i municiju koristili bez dozvole
Određen pritvor za trojicu zatečenih na strelištu, MUP: Službeno oružje i municiju koristili bez dozvole - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu saopštio je danas da je sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenje za organizovani kriminal doneo rešenje kojim je okrivljenima M.T, M.L. i T.L. odredio pritvor do 30 dana.

Sudija je doneo rešenje o pritvoru zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, dodaje se u saopštenju.

Protiv rešenja o određivanju pritvora okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema pisanog otpravka rešenja.

U ponedeljak je MUP saopštio da je uhapšeno "šest pripadnika organizovane kriminalne grupe" zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Policija je zatekla osumnjičene na jednom strelištu u Novom Slankamenu, gde su, bez odobrenja Ministarstva unutrašnjih poslova, koristili opremu i službeno naoružanje, automatske puške, pištolje i municiju, koji su u vlasništvu MUP-a.

Kako je navedeno, uhapšeni su zbog sumnje da su M. T. i M. L. opremu i naoružanje bez odobrenja izneli iz službenih prostorija policije i ostalim osumnjičenima omogućili korišćenje.

Ovo hapšenje bilo je rezultat saradnje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala UKP-a, BIA i policijskim službenicima PU Sremska Mitrovica. 

Komentari (0)

Srbija