Aktuelno

Ukinut pritvor direktoru Zavoda za sport i medicinu sporta koji je uhapšen zbog napada na radnicu

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2022

-

17:28

Ukinut pritvor direktoru Zavoda za sport i medicinu sporta koji je uhapšen zbog napada na radnicu
Ukinut pritvor direktoru Zavoda za sport i medicinu sporta koji je uhapšen zbog napada na radnicu - Copyright TANJUG/ PREDSEDNISTVO SRBIJE/ MILOVAN MILENKOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Drugi osnovni sud u Beogradu ukinuo je pritvor Goranu Bojoviću, direktoru zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, koji se sumnjiči da je napao radnicu.

Pritvor mu je ukinut u ponedeljak pošto su prestali razlozi za određivanje pritvora, odnosno ispitani su svedoci i oštećena, potvrdila je za Tanjug portparol Drugog osnovnog suda u Beogradu Irina Kovačević.

Sud je Bojoviću 12. avgusta odredio pritvor da ne bi uticao na svedoke. On je na saslušanju u tužilaštvu izneo svoju odbranu.

Bojović se tereti za krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Podsetimo, Bojović je priveden nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak sa sigurnosne kamere na kom se vidi kako muškarac ulazi u kancelariju i unosi se u lice radnici, nakon čega je hvata za vrat i gura u fotelju, ona pada u fotelju i udara leđima o zid.

Incident, koji je uznemirio javnost, dogodio se u prostorijama Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, prošle godine, kako se i vidi na snimku. 

Incident i fizičko nasilje, kako se vidi na snimku, odigrali su se pred dva svedoka. U jednom momentu žena je uspela da ustane i krenula da hoda po kancelariji, a on je išao za njom i u jednom momentu uhvatio je za vrat. Drugoj ženi koja se pojavila na vratima unosio se u lice i pretio prstom. 

Napadnuta žena ne radi više u toj instituciji, a snimak je nastao 23. decembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija