Aktuelno

Odloženo suđenje Miroslavu Aleksiću optuženom za silovanja i uzmeniravanja polaznica njegove škole glume

Komentari

Autor: Fonet, Tanjug

12/09/2022

-

11:24

Odloženo suđenje Miroslavu Aleksiću optuženom za silovanja i uzmeniravanja polaznica njegove škole glume
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Suđenje profesoru glume Miroslavu Aleksiću, koji je optužen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, odloženo je zbog zdravstvenih tegoba optuženog, rekao je danas njegov advokat Zoran Jakovljević novinarima ispred Palate pravde.

Naredno ročište zakazano je za 19. oktobar, a suđenje nako toga biće održano 29. novembra.

"Spremali smo se ovih dana intenzivno da završimo izlaganje odbrane Miroslava Aleksića i bio sam u ubeđenju da ćemo to završiti danas", kazao je Jakovljević.

On je objasnio da je jutros dobio poruku da je Aleksić sinoć imao potrebu za medicinskom pomoći zbog srčanih problema. Aleksić je, prema tvrdnjama advokata, hteo da dođe na suđenje, ali su mu lekari sugerisali da to nikako ne bi bilo dobro.

"Nadam se da ćemo biti u situaciji da završimo iznošenje odbrane i da će moj klijent biti u boljem zdravstvenom stanju", rekao je Jakovljević.

Prethodno ročište, na kojem je Aleksić počeo da iznosi svoju odbranu, prekinuto je zbog dojave o postavljenoj bombi u Palati pravde. 

Inače, danas su ispred Palate pravde su kao i prethodni put bili aktivisti sa transparentom na kom piše "verujemo Mileni Radulović".

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija