Aktuelno

Podrška pred nastavak suđenja: Aleksić poveo fudbalera Dušana Savića, aktivisti ispred suda dali podršku oštećenima

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

04/04/2022

-

12:24

Podrška pred nastavak suđenja: Aleksić poveo fudbalera Dušana Savića, aktivisti ispred suda dali podršku oštećenima
Podrška pred nastavak suđenja: Aleksić poveo fudbalera Dušana Savića, aktivisti ispred suda dali podršku oštećenima - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić

veličina teksta

Aa Aa

Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić, optužen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, danas je nastavio izlaganje odbrane ponovo negirajući dela koja mu se stavljaju na teret.

Aleksić je, kao i na prošlom suđenju, čitao delove iskaza devojaka koje su ga prijavile, pa je tako opet ponovio da su iskazi vrlo slični. Naglasio je da je sve počelo kada je Milena Radulović saznala da je maloletna polaznica njegove škole doživela seksualno zlostavljanje, kako se navodi u optužnici, zbog čega je odlučila da kontaktira ostale devojke kako bi policiji prijavile slučaj.

Maloletnu polaznicu je opisao kao devojku koja je po svaku cenu htela da upiše glumu. Takođe, rekao je da su devojke uglavnom dale tri iskaza u kojima se vide razlike, zbog čega Aleksić smatra da je tužiteljka dopunjavala određene iskaze. Aleksić ističe da sve devojke koje su ga prijavile nemaju najbolje drugarice, te da su u trenutku kada su pohađale časove glume imale problema sa muškarcima.

Zajedno sa svojim advokatima, ženom i bivšim fudbalerom Dušanom Savićem on je došao na danšnje suđenje u zgradu Palate pravde a ispred su ga kao i prethodnih puta sačekali aktivisti sa transparentom na kom piše "verujemo Mileni Radulović".

 

Podsetimo, Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju. Inače, Miki Aleksiću je u martu ukinut kućni pritvor i skinuta nanogica, što znači da će se on ubuduće braniti sa slobode.

Advokat Jugoslav Tintor, pravni zastupnik glumice Milene Radulović i Ive Ilinčić, kao i dve devojke koje su želele da ostanu anonimne rekao je ranije za medije da u krivčnom postupku oštećeni nema nikakvog utucaja na odluke suda u vezi sa određivanjem kućnog pritvora ili prestanak tih mera.

E-Stock/Časlav Vukojčić

 

Inače, njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke. Uhapšen je 16. januara prošle godine.

Šta je Aleksić ranije pričao pred sudom?

Aleksić je već dva puta pred sudom iznosio svoju odbranu. On je tada, osvrćući se na navod optužnice rekao da je on polaznicama škole bio kao otac, pred sudom govorio o odnosu sa svih sedam devojaka. 

Rekao je i da su neke devojke "mnogo bolje glumice u životu nego u ulogama u filmu" i da "ovaj slučaj treba da se nazove afera Radulović, a ne Aleksić". Naveo je da je svih sedam devojaka prema čijim optužbama mu se sudi imaju "sindrom lažnog sećanja" tvrdeći da su sve u svedočenjima opisale isti događaj, a što on smatra pokazateljem lažnog sećanja.

EPA/KOCA SULEJMANOVIC

 

Naveo je i da on "nije nastavnik glume, već režiser" i da "mnogo voli svoju ženu".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija