Aktuelno

Tužilaštvo se žalilo na ukidanje kućnog pritvora Aleksiću

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

18/03/2022

-

13:00

Tužilaštvo se žalilo na ukidanje kućnog pritvora Aleksiću
Tužilaštvo se žalilo na ukidanje kućnog pritvora Aleksiću - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Beogradu uložilo je žalbu na odluku suda kojom je prošle sedmice ukinut kućni pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za silovanje i polno uznemiravnje polaznica svoje škole, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Žalbom se traži da se rešenje suda preinači i da mu se ponovo odredi ova mera ili da se rešenje ukine i naloži ponovno odlučivanje, s obzirom na to da je Viši sud zaključio da su prestali razlozi zbog kojih mu je ova mera određena.

Viši sud u Beogradu ukinuo je kućni pritvor Aleksiću prošlog petka, 11. marta, u redovnoj kontroli, koja se obavlja na svaka tri meseca. O žalbi će odlučivati Apelacioni sud u Beogradu.

Aleksić je prethodno od januara do septembra prošle godine bio u pritvoru, koji mu je zamenjen kućnim pritvorom uz nanogicu. Njemu je u toku suđenje po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu kojom se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.

Održana su dva pretresa tokom kojih je više od šest sati ukupno Aleksić iznosio svoju odbranu, a nastaviće i na sledećem pretresu koji je zakazan za 4. april. Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke.

Šta je rekao Aleksić pred sudom?

Aleksić je, već dva puta pred sudom iznosio svoju odbranu, 2. feburara i 1. marata. On je pred sudom govorio o odnosu sa svih sedam devojaka. Tvrdio je da su sve one imale lošu situaciju u kući i probleme sa svojim očevima, o čemu su mu se, kako je naveo, i poveravale.

Rekao je i da su neke devojke "mnogo bolje glumice u životu nego u ulogama u filmu" i da "ovaj slučaj treba da se nazove afera Radulović, a ne Aleksić". Naveo je da je svih sedam devojaka prema čijim optužbama mu se sudi imaju "sindrom lažnog sećanja" tvrdeći da su sve u svedočenjima opisale isti događaj, a što on smatra pokazateljem lažnog sećanja.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Milena Radulović je prijavila slučaj tako što je uz prijavu dobrovoljno dala dva dokaza, tačnije izveštaje psihologa i psihijatra i tužilaštvo je to uzelo u obzir. Isti početak iskaza imaju svih sedam devojaka i sve su ćutale do prijave. Neverovatno", naveo je Aleksić i napomenuo da je Milenina sestra ostala u studiju još četiri godine nakon toga što ona tvrdi.

"Zašto se nije borila prvo za svoja prava, a potom i za prava sestre", pitao je Aleksić, navodeći dalje da je Milena Radulović, koja ga je prva prijavila za silovanje, htela da bude kao američka glumica Šeron Stoun.

Za ponašenje i krakter dece je rekao da je odgovorna porodica i ono, kako je rekao, "nose iz kuće", ali je i potvrdio da je neku decu, ukoliko, kako kaže, lupe neku glupost, slao na umivanje i rekao da reči kao što su "budalesina, glupander i glupačica" navodeći da ne smatra to uvredljivim. Potvrdio je i ranija pisanja medija koji su prenosili izjave roditelja da nije imao komunikaciju sa roditeljima svojih polaznika.

Naveo je i da on "nije nastavnik glume, već režiser" i da "mnogo voli svoju ženu".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija