Aktuelno

Aleksić nastavio sa iznošenjem odbrane, nastavak zakazan za 28. april

Komentari

Autor: Tanjug

04/04/2022

-

14:21

Aleksić nastavio sa iznošenjem odbrane, nastavak zakazan za 28. april
E-Stock/Časlav Vukojčić - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić

veličina teksta

Aa Aa

Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić, optužen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, danas je nastavio izlaganje odbrane ponovo negirajući dela koja mu se stavljaju na teret.

Aleksić je kao i na prošlom suđenju čitao delove iskaza devojaka koje su ga prijavile, pa je tako ponovio da su njihovi iskazi vrlo slični. Naglasio je da je sve počelo kada je Milena Radulović saznala da je i maloletna polaznica, koju je nazvao "epizoda okidač" njegove škole doživela seksualno zlostavljanje, kako se navodi u optužnici, zbog čega je odlučila da kontaktira ostale devojke kako bi policiji prijavile slučaj.

Maloletnu polaznicu je opisao kao devojku koja je "po svaku cenu htela da upiše glumu".

Takođe, rekao je da su devojke uglavnom dale tri iskaza u kojima se vide razlike, zbog čega Aleksić smatra da je tužiteljka dopunjavala određene iskaze.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Aleksić ističe da nijedna od devojaka koje su ga prijavile nema najbolju drugaricu, te da su u trenutku kada u pohađale časove glume imale problema sa muškarcima.

On je u nastavku suđenja pročitao iskaz jedne od devojaka koja je govorila o silovanju pa je tako citirao: "Molim Vas ja ne mogu" na šta joj je on odgovorio "Moraš ćero da daš".

Aleksić je te navode negirao i rekao da je sudu dostavio medicinsku domentaciju koja će potvrditi da je u trenutku izvršenja dela koje mu se stavlja na teret imao ozbiljne zdravstvene probleme.

Sudija prekidao izlaganje nekoliko puta

Sudija Zoran Božović je Aleksića više puta prekidao i rekao mu da ne čita iskaze i da ne navodi stvari za koje on smatra da su nepravilne u optužnici već da se drži svoje odbrane.

Ovo je treće ročište na kojem je Aleksić detaljno iznosio odbranu, a nastaviće i na sledećem koje je zakazano za 28. april. Aleksić je zajedno sa svojim advokatima, suprugom i bivšim fudbalerom Dušanom Savićem stigao u zgradu Palate pravde, ispred koje su ga kao i prethodni put sačekali aktivisti sa transparentom na kojem piše "verujemo Mileni Radulović".

E-Stock/Časlav Vukojčić

 

On je u sud stigao sa slobode pošto mu je 9. marta ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra prošle godine, a nakon što mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je prethodno bio od januara 2021. godine.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.
Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija