Aktuelno

Osuđen ubica Blekija iz Novog Sada, 18 godina zatvora zbog svirepog ubistva uličnog svirača

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/09/2022

-

13:18

Osuđen ubica Blekija iz Novog Sada, 18 godina zatvora zbog svirepog ubistva uličnog svirača
Osuđen ubica Blekija iz Novog Sada, 18 godina zatvora zbog svirepog ubistva uličnog svirača - Copyright Profimedia, Prinskrin/Youtube

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Novom Sadu doneo je prvostepenu odluku o tome da je Ž. R. (21) kriv za ubistvo uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija (61) 9. februara februara ove godine u Novom Sadu, potvrđeno je iz ovog suda za Euronews Srbija.

Kako navode, reč je o prvostepenoj presudi, pa stranke imaju pravo na žalbu. Ž. R. je sudsko veće Višeg suda u Novom Sadu teretilo za teško ubistvo na svirep i podmukao način uz krivično delo razbojništva jer je od Kostića uz pretnje uzeo novac.

Podsetimo, sve se desilo u početkom feburara kada je u kasnim večernjim satima u centru Novog sada Ž. R. prišao Blekiju i tukao ga rukama i nogama. Tada je Hitna pomoć oko pet ujutro primila poziv da na pločniku u Kosovskoj ulici leži muškarac bez svesti, a nakon toga je utvrđeno da je reč o uličnom sviraču koji je od posledica batina kanije i preminuo.

Ž.R. je nakon toga polciija uhapsila 21-godišnjaka iz Žablja, a izjavu koju je on tada dao inspektorima, kako su mediji preneli, bila je da je od Blekija navodno tražio novac, a kada mu je dao 390 dinara uz obrazloženje da je to sve što ima, usledila je besna reakcija.

Euronews/Nataša Krstin

 

Nakon vesti o smrti poznatog uličnog svirača, Novosađani su se okupili u centru grada, na Trgu Slobode, gde su paljenjem sveća i pesmama odali počast Kristijanu Kostiću Blekiju.

O svemu ovome tada su se oglasile i nevladine organizacije koje su pozvale gradsku vlast da na adekvatnom mestu postavi dostojno, primereno i trajno umetničko obeležje uličnom Blekiju.

Inače, brutalnost prema ljudima bez adrese u Novom Sadu nije novina. Poput Blekijeve smrti, pamti se događaj iz 2016. godine, kada je dvanaestogodišnjak sa drugovima zapalio 64-godišnjaka na ulici. I on je tada preminuo od zadobijenih povreda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija