Aktuelno

Saslušano šest osumnjičenih za nerede tokom Europrajda, tužilaštvo traži pritvor za trojicu

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2022

-

16:13

Saslušano šest osumnjičenih za nerede tokom Europrajda, tužilaštvo traži pritvor za trojicu
Euronews/Printscreen - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušano šest osoba zbog nereda tokom manifestacija u subotu 17. septembra u Beogradu, od kojih je za trojicu predložen pritvor.

Svi osumnjičeni su na saslušanju negirali krivicu, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da odredi pritvor trojici dok je u odnosu na tri osobe ukinuto rešenje o zadržavanju jer nije postajao zakonski osnov za predlaganje pritvora, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Tužilaštvo je za M.M. i S.R. predložilo određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva i zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli da ponove ili učine novo krivično delo zbog njihove ranije osuđivanosti, dok je za V.V. predložen pritvor zbog načina izvršenja dela sa elementima nasilja koje je dovelo do uznemirenja javnosti.

M.M. i V.V. se terete za krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, dok se S.R. tereti za krivično delo nasilničko ponašanje.

Rešenjem je ukinuto zadržavanje u odnosu na B.T, M.M. i N.K. koji se terete za krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Tužilaštvo navodi da će u daljem toku postupka u odnosu na sva navedena lica ispitati svedoke policijske sluzbenike, svedoke oštećene, očevice, prikupiti ostale materijalne dokaze, nakon čega će biti doneta odluka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija