Aktuelno

Ministarstvo pravde: Ne ukida se zabrana uslovnog otpusta za doživotni zatvor

Komentari

Autor: Tanjug

23/09/2022

-

13:55

Ministarstvo pravde: Ne ukida se zabrana uslovnog otpusta za doživotni zatvor
Ministarstvo pravde: Ne ukida se zabrana uslovnog otpusta za doživotni zatvor - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo pravde saopštilo je danas da njihovi predstavnici na savetovanju na Zlatiboru nisu izjavili da će biti ukinuta apsolutna zabrana uslovnog otpusta za doživotni zatvor, već da su izmene i dopune Krivičnog zakonika, čija je priprema u toku, posledica realizacije aktivnosti iz Revidiranih akcionih planova za poglavlja 23 i 24.

"Izmene i dopune Krivičnog zakonika čija je priprema u toku posledica su realizacije aktivnosti iz Revidiranog akcionog plana za Poglavlje 23 'Pravosuđe i osnovna prava' i Revidiranog akcionog plana za Poglavlje 24 'Pravda, sloboda i bezbednost'", stoji u saopštenju Ministarstva.

Reakcija Ministarstva usledila je nakon što su pojedini mediji objavili da će biti ukinuta apsolutna zabrana uslovnog otpusta za doživotni zatvor, pozivajući se na reči državne sekretarke Ministarstva pravde Lidije Pavićević, sa otvaranja Savetovanja krivičara na Zlatiboru.

Dodaju da je na savetovanju na Zlatiboru vođena stručna rasprava o tom pitanju, u kojoj su učestvovali profesori krivičnog prava, sudije, javni tužioci i drugi, ali da nije donet zaključak da će biti ukinuta apsolutna zabrana uslovnog otpusta za doživotni zatvor.

To će, napominju, potvrditi i zaključci sa savetovanja koji će biti naknadno objavljeni. Savetovanje Srpskog udruženja za krivičnopravnu teoriju i praksu se održava na Zlatiboru u periodu od 22. do 24. septembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija