Aktuelno

Blindirana vozila i specijalci ispred suda u Ustaničkoj: Nastavlja se pripremno ročište u slučaju Belivuka i Miljkovića

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

26/09/2022

-

14:29

Blindirana vozila i specijalci ispred suda u Ustaničkoj: Nastavlja se pripremno ročište u slučaju Belivuka i Miljkovića
Pripremno ročište u procesu protiv organizovane grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu treba da se nastavi pripremno ročiste u procesu protiv organizovane grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića čiji se pripadnici terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nosenje oružja, otmicu i silovanje.

Daans bi trebalo da počne čitanje druge optužnice. Podsetimo, na prethodnom ročištu advokati su novinarima rekli da je došlo do polemike između advokata Marka Miljkovića i zamenika Višeg javnog tužioca oko dokaza preuzetih sa aplikacije "Skaj". Naime, tužilaštvo se protivilo izdvajanju dokaza preuzetih sa te aplikacije.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Okrivljeni su završili sa svojim uvodnim izlaganjima, a kako su advokati preneli novinarima Belivukova i Miljkovićeva izlaganja su bila intrigantna i provokativna. Belivuk je, prema rečima advokata, tokom izlaganja govorio mirno i pribrano, osporavajući komunikaciju sa aplikacije "Skaj" i mašinu za mlevenje mesa, u kojoj su kako se navodi u optužnici, pripadnici grupe mleli prethodno ubijene ljude.

On je takođe rekao da su fotografije iz optužnice fotošopirane. Miljković je u svom izlaganju, kako su preneli advokati, rekao da "biti mrtav nije krivično delo, a da je ubistvo krivično delo, te da ako nema obdukcionog nalaza čovek nije mrtav".

Takođe, Miljković je prema rečima advokata rekao da Zdravka Radojevića supruga i dalje verovatno krije, kao i da su svi svedoci-okrivljeni "patolozi pod hipnozom". Čitanje druge optužnice je zakazano za kraj septembra jer je Vlade Draganić u izolaciji zbog kovida-19.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Pripremno ročište je, inače, zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branioci, punomoćnici oštećenih, postupajući tužilac i sudsko veće. Druga optužnica protiv ovog klana za još dva ubistva je potvrđena i sredinom jula sud je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal doneo rešenje o spajanju dve optužnice.

Šta piše u optužnici

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe prvom optužnicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje.

Drugom optužnicom se terete za ubistva Gorana Mihjalovića i Nikole Mitića.Na današnje ročište Belivuk Miljković i ostali optuženi su dovedenii iz pritvora Okružnog zatvora, dok je četvoro optuženih došlo sa slobode, a troje okrivljenih svedoka dovedeno je sa tajnih lokacija.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

Istraga proširena na supruge Belivuka i Miljkovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je 1. septembra proširilo istragu prema osumnjičenom Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i Bojani Belivuk zbog sumnje da su novcem od kriminalne delatnosti kupovali razne luksuzne stvari.

Oni su u odnosu na okolnosti iz naredbe o proširenju istrage saslušani 14. septembra u tužilaštvu i tom prilikom su negirali izvršenje krivičnog dela, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Naredbom o proširenju istrage terete se da su novcem koji je proistekao iz krivičnih dela i kriminalne delatnosti kupovali veći broj luksuznih automobila i drugih pokretnih stvari, kao i katastarske parcele u Beogradu u najvećem broju situacija na ime trećih lica i tako pokušali da prikriju da novac potiče iz kriminalne delatnosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija