Aktuelno

Uhapsen osumnjičeni za zagađivanje životne sredine u Malom mokrom lugu

Komentari

Autor: Tanjug

05/10/2022

-

14:55

Uhapsen osumnjičeni za zagađivanje životne sredine u Malom mokrom lugu
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Postupajuć ipo krivičnoj prijavi Sekretarijata za inspekcijske poslove, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je u saradnji sa MUP-om odredilo zadržavanje od 48 sati, N.S. zbog sumnje da je odlagao velike kolicine građevinskog, komunalnog i opasnog otpada na parceli opštine Zvezdara, u Malom Mokrom Lugu.

Osumnjičeni se tereti za krivična dela zagađenje životne sredine i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo i Beogradu.

Naime, on se sumnjiči da je u periodu od 2018. godine odlagao veće količine otpada na parceli Gradske opštine Zvezdara, time kršeći propise o zaštiti, očuvanju i unapređenju životne sredine u većoj meri i na širem prostoru.

N.S. će biti saslušan u tužilaštvu u roku od 48 sati, nakon čega će biti ispitani svedoci i naređena dodatna veštačenja na okolnosti da li odloženi otpad predstavlja opasan otpad, budući da je u toku predistražnog postupka veštačenjem utvrđeno da je zemljište na kojem je otpad sadrže štetne materije.

Takođe, tužilaštvo će proveriti da li je okrivljeni i u kom iznosu pribavio imovinsku korist izvršenjem krivičnog dela koja mu se stavljaju na teret.

Prvo osnovno javno tužilaštvo, odeljenje za sprečavanje građenja bez građevinske dozvole i zaštiti životne sredine, je ovu akciju sprovelo postupajući po krivičnoj prijavi Sekretarijata za inspekcijske poslove, a u saradnji sa jedinicom MUP-a za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, kao i Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije.

Komentari (0)

Srbija