Aktuelno

Policijska akcija u Španiji i Srbiji: Uhapšeno 17 pripadnika organizovane grupe koja je prodavala marihuanu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/10/2022

-

20:36

Policijska akcija u Španiji i Srbiji: Uhapšeno 17 pripadnika organizovane grupe koja je prodavala marihuanu
Policijska akcija u Španiji i Srbiji: Uhapšeno 17 pripadnika organizovane grupe koja je prodavala marihuanu - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

U sklopu međunarodne policijske akcije u saradnji Srbije i pre svega Španije, a pod pokroviteljstvom Europola, danas su na teritoriji Španije i Srbije, u sinhronizovanoj akciji, koja je još uvek u toku, uhapšeni pripadnici organizovane kriminale grupe čiji su članovi uglavnom državljani Srbije.

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da se bave neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojne droge marihuane, saopštilo je srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Na teritoriji Srbije uhapšena su dvojica pripadnika ove organizovane kriminalne grupe u čijim stanovima je pronađeno više od 300.000 evra i jedna puška. Takođe, na bankovinim računima blokirano im je više od 85.000 evra, kao i nepokretna imovina veće vrednosti.

Poret toga, na teritoriji Španije u regijama Barselone, Valensije, Alikanteua i Taragone u toku su pretresi ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane i uhapšeno je 15 osoba koje su većina državljani Srbije.

Prema rečima srpskog ministra Aleksandra Vulina, današnja akcija pokazala da je Srbija pouzdan međunarodni partner i da su srpski policajci svojim kolegama u Evropi snažan oslonac.

"Spremni smo uvek, kao što smo i pokazali, da damo puni doprinos i međunarodnoj borbi protiv kriminala", istakao je ministar Vulin.

Komentari (0)

Srbija