Aktuelno

Beograd i Sankt Peterburg zajedno odali počast borcima Crvene armije

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2022

-

17:43

Beograd i Sankt Peterburg zajedno odali počast borcima Crvene armije
Beograd i Sankt Peterburg zajedno odali počast borcima Crvene armije - Copyright Tanjug/Beoinfo/Sekretarijat za informisanje grada Beograda

veličina teksta

Aa Aa

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović i delegacija Sankt Peterburga koja boravi u glavnom gradu Srbije odali su počast borcima Crvene armije.

Vidović je položila venac i cveće na spomenik „Večna vatra” i Spomenik crvenoarmejcu u kompleksu Groblja oslobodilaca Beograda 1944,a vence su položili i predstavnici Ambasade Ruske Federacije u Srbiji.

Tanjug/Beoinfo/Sekretarijat za informisanje grada Beograda

 

Vidović je rekla da je sloboda jednog naroda i države veoma važna, te da ne smemo zaboraviti sopstvenu istoriju.

"Ponosni smo na sve koji su učestvovali u oslobođenju našeg grada i zato nove generacije učimo o svemu što se dogodilo u Drugom svetskom ratu, kao i o svim žrtvama i zločinima", naglasila je Vidović.

Ukazala je na značaj posete delegacije Sankt Peterburga, sa kojom Beograd ima potpisan Sporazum o saradnji, podsetivši da se dva grada međusobno promovišu.

Tanjug/Beoinfo/Sekretarijat za informisanje grada Beograda

 

Potpisanim dokumentom, koji je na sednici Skupštine Grada Beograda usvojen oktobra 2021. godine, precizirana je saradnja u ekonomiji zdravstvu stanovanju,komunalnoj infrastrukturi,kulturnoj bastini, prosveti, turizmu.

Prema planu posete delegacije u večernjim satima u Zadužbini Ilije M. Kolarca bicće održan koncert sanktpeterburškog pozorišta pesme i igre „Moroška”.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija