Aktuelno

Dačić: Državljanka Srbije ranjena u eksploziji u Istanbulu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/11/2022

-

18:43

Dačić: Državljanka Srbije ranjena u eksploziji u Istanbulu
Dačić: Državljanka Srbije ranjena u eksploziji u Istanbulu - Copyright Tanjug/AP/Can Ozer

veličina teksta

Aa Aa

U današnjoj eksploziji u Istanbulu ranjena je jedna državljanka Srbije, saopštio je Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova. Rec

Kako je precizirao, reč je o turistkinji Dragani Ristić iz Niša koja je van životne opasnosti i nalazi se u bolnici, gde će veceras biti operisana, jer ju je geler pogodio u rame.

Dačić je dodao da za sada nema zvaničnih informacija od turskih vlasti da je ova informacija dobijena od naših turista koji su bili na licu mesta i javili se našem generalnom konzulatu, koji će pruziti pomoć svim našim državljanima.

Generalni konzul Ivana Pejović je, dodao je ministar, u stalnom kontaktu sa našom ranjenom državljankom, i javnost će biti obaveštavana o svim novim detaljima i razvoju situacije.

U snažnoj eksploziji koja je danas popodne odjeknula u Istanbulu stradalo je šest osoba, dok je broj povređenih porastao na 81, saopštio je večeras potpredsednik Turske Fuat Oktaj.

Prema njegovim rečima, dve osobe su u kritičnom stanju

Eksplozija čiji je uzrok još nepoznat, dogodila se u pešačkoj ulici Istiklal u okrugu Bejoglu nedaleko od trga Taksim, a predsednik je rekao da je u pitanju "izdajnički napad", mada policija i dalje radi na utvrđivanju okolnosti.

Glavno javno tužilaštvo Istanbula saopštilo je da je pokrenuta istraga o eksploziji.

"Danas je Glavno javno tužilaštvo u Istanbulu pokrenulo istragu zbog eksplozije na trgu u ulici Istiklal i imenovano je pet javnih tužilaca. Krivični mirovni sud je zabranio sve audio-vizuelne vesti vezi sa eksplozijom na sajtovima i društvenim mrežama. Odluka je doneta", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija