Aktuelno

MUP nije utvrdio da postoji konkretna ugroženost ćerki Zdravka Krivokapića

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Fonet

30/06/2021

-

18:00

MUP nije utvrdio da postoji konkretna ugroženost ćerki Zdravka Krivokapića
MUP nije utvrdio da postoji konkretna ugroženost ćerki Zdravka Krivokapića - Copyright Tanjug/Marina Maksimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da je proverama utvrđeno da ne postoje konkretna saznanja o mogućem ugrožavanju bezbednosti ćerki predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.

MUP Srbije, s obzirom na to da je reč o štićenim ličnostima u Crnoj Gori, preduzima mere njihovog obezbeđenja dok borave u Beogradu i sa ćerkama Krivokapića ima redovan telefonski kontakt, a one se do sada policiji nisu požalile da se osećaju ugroženo u Srbije, saopštio je MUP.

Ćerke premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića juče su u saopštenju navele da se, “nakon pisanja pojedinih beogradskih tabloida i hajke koja je pokrenuta na njihovu porodicu, a od danas i na njih dve lično, ne osećaju sigurno i da su o svemu obavestile crnogorske institucije koje se bave bezbednošću“.

"Sa neizmernim žaljenjem konstatujemo da je hajka koja je pokrenuta na našu porodicu, od danas i na nas dve lično, učinila da se ne osećamo sigurno i da je naš dalji boravak u Srbiji za nas neizvestan", navele su ćerke crnogorskog premijera.

Naglasile su da su o svemu obavestile institucije koje se bave bezbednošću u Crnoj Gori.

Kako ističe MUP, nakon verbalne note ambasade Crne Gore u Srbiji, kojom je zatraženo preduzimanje mera na njihovoj bezbednosti, ponovo su razgovarali sa ćerkama crnogorskog premijera i one nisu navele konkretna saznanja o mogućem ugrožavanju njihove bezbednosti, kao ni zvanični predstavnik crnogorske policije u Beogradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija