Aktuelno

MUP: 829 migranata pronađenih u Horgošu i Beogradu smešteno u prihvatne centre

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/11/2022

-

16:59

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova danas su na teritoriji Horgoša i Beograda pronašli ukupno 829 migranata i izmestili ih u prihvatne centre, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, pripadnici policijskih uprava u Kikindi i Subotici, u saradnji sa Odredom Žandarmerije u Novom Sadu, u naseljenom mestu Horgoš pronašli su 689 iregularnih migranata. Istovremeno, u Beogradu, na teritoriji opština Savski venac i Stari grad pronađeno je njih 140.

Do policijske akcije je došlo nakon što su građani Horgoša prijavili pucnjavu, a na društvenim mređama se pojavili snimci iz Horgoša na kojima se navodno vide migranti sa puškama koji pucaju jedni na druge.

Kako je zvanično saopšteno, na licu mesta je zatečeno šest migranata, među kojima je bio jedan star oko 20 godina, sa dve prostrelne rane u grudima.  MUP je ranije saopštio da je privedeno više osoba za koje se sumnja da imaju veze sa sa noćašnjom pucnjavom u Horgošu, ali i sa ilegalnim krijumčarenjem migranata, kao i da se akcija nastavlja. 

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je rekao da će postojati nulta tolerancija prema svima koji su zloupotrebili gostoprimstvo Srbije.

"Životi i imovina građana Srbije će biti zaštićeni", poručio je Gašić, koji se uputio na teren kako bi pružio podršku pripadnicima MUP-a koji se svakodnevno suočavaju sa iregularnim migrantima i kriminalnim grupama krijumčara ljudi, ali i građanima Subotice, Horgoša i okolnih mesta.

mup.gov.rs

"U razgovoru sa predsednikom Republike jasno smo definisali ciljeve: da svaki građanin Republike Srbije mora da ima zagarantovanu bezbednost i da njihova imovina mora biti zaštićena od svih vidova kriminala, pa i od migranata koji su zloupotrebili naše gostoprimstvo", rekao je ministar Gašić.

Načelnik Uprave granične policije Mile Jandrić ukazao je da je akcija usmerena na sprečavanje krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija.

Euronews

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u sadejstvu više linija rada preduzeli su sve mere i radnje da blokiraju ovaj prostor. Otkriveno je više od 600 iregularnih migranata, određena lica koja su učestvovala u sinoćnoj pucnjavi su identifikovana, a pronađeno je i vatreno oružje“, precizirao je Jandrić i dodao da se akcija nastavlja i da će ta brojka biti još veća.

Načelnik Uprave granične policije naglasio je da Srbija neće biti parking za migrante i da se u narednom periodu može očekivati više ovakvih akcija.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija