Aktuelno

Krivične prijave protiv petorice tinejdžera: Dečaku u Novom Pazaru vršnjaci polomili jagodičnu kost i vilicu

Komentari

Autor: S. T.

30/11/2022

-

15:15

Krivične prijave protiv petorice tinejdžera: Dečaku u Novom Pazaru vršnjaci polomili jagodičnu kost i vilicu
Krivične prijave protiv petorice tinejdžera: Dečaku u Novom Pazaru vršnjaci polomili jagodičnu kost i vilicu - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru policija će podneti krivične prijave protiv petorice petnaestogodišnjaka koji su učestvovali u vršnjačkom nasilju, saopštio je MUP.  

Dečaci su u nedelju 27. novembra u dvorištu jedne osnovne škole napali dečaka (14) koji je tom prilikom zadobio teške telesne povrede, polomljena mu je jagodična kost i vilica.

U saopštenju policije navodi se da su dečaka nakon svađe napala šestorica vršnjaka, ali da će protiv petorice biti podnete krivične prijave.

"Policija će podneti krivičnu prijavu protiv dvojice petnaestogodišnjaka iz ovog grada (Novog Pazara), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška telesna povreda. Takođe, protiv još trojice petnaestogodišnjaka, osumnjičenih za krivično delo učestvovanje u tuči, po nalogu tužilaštva, biće podneta krivična prijava. Njih petorica se sumnjiče da su, sa jednim trinaestogodišnjakom, u nedelju popodne, u dvorištu jedne osnovne škole u Novom Pazaru, nakon svađe, napali četrnaestogodišnjaka, a dvojica od njih da su ga teško povredili", navodi se u policijskom saopštenju. 

O događaju je obavešten i Centar za socijalni rad u Novom Pazaru.

Dečak je nakon nasilja zbrinut u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, gde je konstatovano da ima prelom jagodične kosti i dela gornje vilice. Operisan je dan kasnije i sada se oporavlja.

Pretučeni dečak je sportista, trenira košarku, a pretukli su ga poznati vršnjaci.  

Maksilofacijalni hirurdr Nermin Bradić kaže da ga je u nedelju uveče, 27. novembra pozvao mlađi kolega iz bolnice da imaju dečaka sa maksilofacijalnim povredama. Kada je stigao u ambulantu zatekao je roditelje i policiju sa dečakom.  

"Kliničkim pregledom sam video da postoji prelom dela gornje vilice i jagodične kosti. Uradili smo radiografiju. Sutradan sam uradio operaciju. Uradio sam kontrolni skener gde se vidi da je bukvalno na četiri mesta izlomljena gornja vilica i jagodična kost", rekao je dr Bradić za Euronews Srbija.

On je dodao da je imao malu nedoumicu oko koštanih ulomaka, da se preko vibera konsultovao sa profesorom sa VMA koji se složio da je "da je repozicija korektna i da se nastavim praćenje.

Naglašava da je klinički dečak sada dobro, da je juče (u utorak) otpušten kući, ali da naredna tri meseca nema treninga, jer ne sme da dobije udarac u jagodičnu kost.

"Naredna tri meseca ne sme da se bavi sportom, jer ne postoji način zaštite", naveo je Bradić. Kaže da mu je dečak rekao da je u tuči bilo više poznatih osoba, vršnjaka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija