Aktuelno

Urušio se deo zida u blizini bolnice "Sveti Sava"

Komentari

Autor: Fonet

25/12/2022

-

16:40

Urušio se deo zida u blizini bolnice "Sveti Sava"
Urušio se deo zida u blizini bolnice "Sveti Sava" - Copyright FoNet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

U Savskoj ulici, u blizini Specijalne bolnice "Sveti Sava", preko puta spomenika Stefanu Nemanji, došlo je do urušavanja dela zida napuštenih prizemnih objekata.

Mesto urušavanja dela betonskog zida u ulici Prote Mateje 43, na Vračaru, obeleženo je naranžastom trakom sa natpisom "pažnja, opasnost", rečeno je danas FoNetu iz Komunalne milicije, ali je reporter FoNeta danas zabeležio da je u međuvremenu neko pokidao traku.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova agenciji FoNet je rečeno da je po pozivu postupala Komunalna milicija.

Dežurni dispečer Komunalne milicije potvrdio je da je ta služba, zajedno sa građevinskom inspekcijom, izašla na lice mesta i da su ogradili prostor na kome je došlo do urušavanja, a sva dalja postupanja preuzela je nadležna građevinska inspekcija. 

U novembru je reporter FoNeta zabeležio je da je na istom tom mestu bio zid koji je sklon padu, a upravo se on sada i urušio. Na licu mesta tada nije bilo nikakvog obaveštenja za prolaznike o potencijalnoj opasnosti.

Tada je reporteru zaposlena u Specijalnoj bolnici "Sveti Sava" rekla da svakodnevno idući na posao prolazi tuda i da "samo čeka trenutak kada će se ceo zid obrušiti i ubiti nekog prolaznika".

Na licu mesta vidljivi su radovi na trotoaru pored objekata, ograda i znak, ali to sa tim zidom nema nikakve veze.

U ovom slučaju za sada nema podataka o veličini materijalne štete i povređenim osobama. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija