Aktuelno

Vesić: Postavljena ograda na "stazi smrti" u naselju Lukare u Novom Pazaru

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/12/2022

-

18:41

Vesić: Postavljena ograda na "stazi smrti" u naselju Lukare u Novom Pazaru
Vesić: Postavljena ograda na "stazi smrti" u naselju Lukare u Novom Pazaru - Copyright Euronews Srbija, Prinskrin/Youtube/A1tvNet

veličina teksta

Aa Aa

Samo nekoliko dana posle dogovora ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem i građanima, o poboljšanju bezbednosti u saobraćaju u tom gradu, postavljena je zaštitna ograda u pazarskom naselju Lukare.

"Đaci Osnovne škole 'Jošanica', koji prolaze tu svaki dan, sada su konačno bezbedni", poručio je ministar Vesić, a prenosi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

On je najavio i da će do srede početi postavljanje sedam zaštitnih platformi, u prvoj fazi, na regionalnom putu pored škola.

"Ispunjavamo ono što smo obećali, jer nam je bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a posebno dece, najvažnija. Izgubljene živote ne možemo da vratimo, ali možemo da uradimo sve da sprečimo nesreće i stradanje ljudi", istakao je Vesić.

Na sastanku ministra Vesića sa delegacijom Novog Pazara, pre samo nekoliko dana, dogovoreno je da se uradi sedam platformi na putevima, po dve u naseljima Lukare i Mur, kao i pored osnovne škole "Avdo Međedović" u Selakovcu, kao i na mestu gde je nedavno stradala petnaestogodišnja devojčica.

Na svim platformama, biće urađeni pešački prelazi, a kada prođe javna nabavka, i treptači i rasveta, kako bi prelazi bili bolje vidljivi.

Dogovoreno je i da se za naselja Mur i Selakovac urade projekti za postavljanje trotoara, čija će realizacija krenuti na proleće, navodi se u saopštenju.

Problem bezbednosti u saobraćaju u Novom Pazaru konačno će biti rešen kada budu izgrađene dve obilaznice oko grada, čije je projektovanje u toku.

Euronews TV

Do 1. decembra sledeće godine, oko 12 škola u Novom Pazaru biće urađene zone zaštite, kako bi se sačuvali životi dece, ali i svih građana koji žive u blizini.

"Želimo zajednički da reagujemo i rešavamo probleme, jer nam je svaki deo zemlje podjednako važan", rekao je ministar Vesić.

Komentari (1)

Polovican posao

25.12.2022 19:36

A gde je ograda od reke, deca ce nocu popadati u vodu ?!!

Srbija