Aktuelno

Policija dva puta za dva dana isključila iz saobraćaja Grka koji je vozio pijan

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/01/2023

-

20:40

Policija dva puta za dva dana isključila iz saobraćaja Grka koji je vozio pijan
Policija dva puta za dva dana isključila iz saobraćaja Grka koji je vozio pijan - Copyright Tanjug/Dušan Aničić

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu drugi put su u razmaku od samo dva dana zaustavili i isklјučili iz saobraćaja četrdesetogodišnjeg državlјanina Grčke koji je upravlјao teretnim vozilom pod dejstvom alkohola, saoštio je MUP.

Policija je danas oko 16.50 časova na Obilaznici oko Beograda, na teritoriji Čukarice, zaustavila kamion kojim je upravlјao četrdesetogodišnjak, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 2,34 promila alkohola u organizmu, navodi se u saoštenju.

Isti vozač isklјučen je iz saobraćaja i 4. januara na auto-putu Beograd-Niš kod naplatne stanice Vrčin, jer je imao 1,50 promila alkohola u organizmu. Tada je ustanovlјeno i da je počinio više prekršaja u vezi sa upotrebom tahografskog listića, poštovanja radnog vremena i odmora vozača i obavezne dokumentacije iz oblasti Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, nakon čega mu je sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu od 100.000 dinara i osam meseci zabrane upravlјanja motornim vozilom.

Četrdesetogodišnjak je zadržan u službenim prostorijama policije i protiv njega će biti podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje.

Komentari (0)

Srbija