Aktuelno

Radnici Zastava oružja održali jednočasovni štrajk upozorenja, sutra će u Skupštini razgovarati s narodnim poslanicima

Komentari

Autor: Tanjug

23/01/2023

-

16:27

Radnici Zastava oružja održali jednočasovni štrajk upozorenja, sutra će u Skupštini razgovarati s narodnim poslanicima
Radnici Zastava oružja održali jednočasovni štrajk upozorenja, sutra će u Skupštini razgovarati s narodnim poslanicima - Copyright Zastava oružje

veličina teksta

Aa Aa

Radnici Zastava oružja održali su danas novi, četvrti po redu, jednočasovni štrajk upozorenja kojim su, kako je saopštila Sindikalna organizacija ove fabrike, iskazali neslaganje sa vođenjem politike prema Zastava oružju.

U Sindikatu ocenjuju da Štrajkački odbor ovakvim načinom štrajkovanja i upozoravanja na tešku situaciju želi da zaštiti fabriku, kako se dužom obustavom rada ne bi ugrozila ionako niska proizvodnja.

Predstavnici Sindikata će sutra u Skupštini Srbije razgovarati sa narodnim poslanicima iz poslaničkih grupa i upoznati ih sa problemima koji potresaju Zastava oružje, navodi se u saopštenju i dodaje da državna fabrika Zastava oružje ove godine obeležava 170 godina postojanja i da je imala i ima nemerljiv značaj za državu Srbiju.

Dragan Ilić, predsednik Sindikalne organizacije "Zastava oružje", pre nekoliko dana je rekao da ta fabrika ne može da održi proizvodnju jer nema osnovnih resursa, materijala, kao i da radnici rade u skoro hladnim halama i teškim uslovima za rad.

Ilić je u saopštenju naveo da se Vlada Srbije ne oglašava povodom teške poslovne krize u fabrici Zastava oružje AD već 30 dana, dodajući da isto toliko fabrika nema generalnog direktora, te da ne funkcioniše izvršni odbor.

"Niko ne postavlja pitanje odgovornosti zašto je Nadzorni odbor svakih nekoliko meseci menjao izvršne direktore, zašto su skrajnuti ili obezvređeni mnogi tehnički kadrovi, zašto su oterani naši inženjeri iz Razvoja. Nema odgovora na pitanje zašto su nam na najznačajnije pozicije u fabrici postavljani kadrovi koji nemaju veze sa ovom vrstom delatnosti kojom se fabrika bavi", naveo je Ilić.

On je ocenio da takvo upravljanje fabrika ne može da preživi, pa u tome, kako kaže, treba tražiti i odgovore zašto su samo od 2017. godine nastali ogromni gubici, zašto nije nadziran rad izvršnih direktora i zašto se Nadzorni odbor nije bavio poslovanjem fabrike, što mu je bila i zakonska obaveza.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija