Aktuelno

Apelacioni sud u Beogradu "Vračarcima" produžio pritvor za još tri meseca, terete se za tri ubistva i pet u pokušaju

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2023

-

11:39

Apelacioni sud u Beogradu "Vračarcima" produžio pritvor za još tri meseca, terete se za tri ubistva i pet u pokušaju
Apelacioni sud u Beogradu "Vračarcima" produžio pritvor za još tri meseca, terete se za tri ubistva i pet u pokušaju - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu produžio je pritvor za 16 osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe "Vračarci", koji se sumnjiče za tri teška ubistva i pet pokušaja teških ubistava.

Osumnjičenima je pritvor produžen za još tri meseca i može da traje najduže do 5. maja, potvrdila je za Tanjug portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Pritvor je Drašku Nikoliću produžen zbog opasnosti od bekstva, zbog sumnje da će ometati postupak uticanjem na svedoke i zbog sumnje da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Osumnjičenima Nedeljku Todoroviću, Luki Ceroviću, Aleksandru Miloševiću, Aleksandru Neumovskom, Vladanu Miketiću, Darku Miletiću, Đorđu Kneževiću, Ivi Bukljašu, Jovanu Bošnjaku, Nikoli Kačareviću, Marku Taciću, Nikoli Božoviću, Radivoju Jovanoviću, Stevanu Mandariću  i Nikoli Vukojeviću, produžen je pritvor iz istih razloga kao i zbog uznemirenja javnosti.

Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovodi istragu u ovom slučaju protiv ukupno 38 osoba.

Kao vođe grupe "Vračarci" označeni su Nikola Vušović koji se nalazi u bekstvu i Uroš Pipevski koji je uhapšen u Portugalu.

Grupa se tereti za ubistva Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića i pokušaj ubistva Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andrije Zarića, Arsenija Stefanovića i sada pokojnog Lazara Vukićevića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija