Aktuelno

Odloženo suđenje Draganu Bjelogrliću, Antonijević se nije pojavio na ročištu

Komentari

Autor: Tanjug

21/02/2023

-

10:31

Odloženo suđenje Draganu Bjelogrliću, Antonijević se nije pojavio na ročištu
Suđenje glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Suđenje glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću po tužbi za nasilničko ponašanje, povodom incidenta i tuče u niškom hotelu Ambasador 23. agusta 2021. godine danas je odloženo jer se oštećeni, reditelj Predrag Gaga Antonijević, nije pojavio na današnjem ročištu.

Bjelogrlić je došao u pratnji svojih advokata, advokata Gorana Draganića i Jugoslava Tintora.
Na današnjem ročištu se očekivalo da Antonijević svedočiti u statusu oštećenog.

Antonijevićevi advokati su sudu saopštili da je njihov klijent sprečen da prisustvuje, jer trenutno boravi u inostranstvu.

Na ročištu, održanom 19. septembra 2022. godine, Bjelogrlić je pred sudom izjavio da je te večeri "branio svoju čast, ali na pogrešan način".

Tanjug/Sava Radovanović

 

On je tada naveo da ga javnost zna kao miroljubivog čoveka, te da nije moguće da neko u 58. godini preko noći postane nasilnik, kao i da je svestan svoje greške, ali da ne smatra da je počinio krivično delo.

Njegov advokat Goran Draganić rekao je na tom ročištu da će u nastavku procesa biti prikazan snimak koji Srbija, kako je rekao, do sada nije videla.

Istraga ovog slučaja sprovedena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci, svi iz Beograda.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra 2021. godine sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića jer je 23. avgusta, te godine, u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković. Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivičnog dela i izrazio žaljenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija