Aktuelno

Odloženo ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Komentari

Autor: Tanjug

22/02/2023

-

11:18

Odloženo ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića
Odloženo ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića - Copyright EPA/Djordje Savic

veličina teksta

Aa Aa

Ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, zakazano za 22. i 23. februar, odloženo je, saopšteno je iz kancelarije predsednika sudskog veća koje vodi slučaj, Valjona Kurtaja, a Tanjugu je potvrdila advokatica jedne od optuženih, Silvane Arsović, Jovana Filipović.

Filipović je rekla da je ročište odloženo zbog neodazivanja svedoka, Ivanovićeve partnerke Milene Popović, kao i zbog nemogućnosti advokata optuženog Nedeljka Spasojevića, Faruka Korenice, da obezbedi svedoke koje je predložio 11. januara ove godine.

Zbog nedolaska Milene Popović, odloženo je ročište i 10. januara, a kako je sudija Kurtaj obavestio advokate, Popović je potvrdila da će svedočiti 14. marta. 

U svom podnesku, kako je saopšteno iz suda, advokat Korenica je napisao da svedoci koje je on planirao da sasluša, nisu smeli da se pojave pred sudom, iz straha za svoju i bezbednost svoje porodice. 

Suđenje u slučaju ubistva Olivera Ivanovića se odvija po trećoj izmenjenoj optužnici. Prva je podignuta 2. decembra 2019, druga već 30. decembra iste godine, a treća je podignuta novembra 2020. godine. Nijedan od optuženih nije u pritvoru. 

Osim šestoro optuženih - Nedeljka Spasojevića, Marka Rošića, Radeta Basare, Silvane Arsović, Žarka Jovanovića i Dragiše Markovića, koji su optuženi za prikrivanje dokaza i učešće u kriminalnoj grupi koja je omogućila ubistvo, nema imena nalogodavaca niti izvršilaca ubistva. 

Komentari (0)

Srbija