Aktuelno

Zbog prevrtanja cisterne sa azotom na putu Požega - Arilje evakuisano okolno stanovništvo

Komentari

Autor: Tanjug

08/03/2023

-

13:46

Zbog prevrtanja cisterne sa azotom na putu Požega - Arilje evakuisano okolno stanovništvo
Zbog prevrtanja cisterne sa azotom na putu Požega - Arilje evakuisano okolno stanovništvo - Copyright Printskrin/RTS

veličina teksta

Aa Aa

U prepodnevnim časovima na magistralnom putu Požega - Arilje, u mestu Gorobilje,  došlo je do prevrtanja cisterne koja je prevozila azot, zbog čega je evakuisano stanovništvo u okolnim kućama.

 "Sada ne postoji širenje bilo kakvog akcidenta, ali je radi sigurnosti evakuisano stanovništvo koje živi u krugu od 100 metara i sklonjeno na bezbedno", rekao je za Tanjug Milovan Jovanić, komandir Vatrogasne spasilačke jedinice iz Požege. 

"Jutros u 09.15 sati u Vatrogasno spasilačkom odeljenju u Požegi dobili smo dojavu da je došlo do prevrtanja kamiona sa opasnim materijama. Kamion je prevozio kiseonik i azot. Odmah smo krenuli na lice mesta sa četiri vatrogasca i dva vozila, a sedam vatrogasca sa tri vozila iz Užica su nam se pridružila", rekao je Jovanić. 

U toku je dalji transport vozila i boca na dalju lokaciju.Ekipa Hitne pomoći odmah je stigla na lice mesta i vozača cisterne prevezla u Zdravstveni centar u Užicu.

"Nakon prijema na Urgentno odeljenje Zdravstvenog centra u Užicu, zdravstveno stanje pacijenta je stabilno. Na opservaciji urađene su sve neophodne analize i sada se očekuju konsultacioni pregledi neurologa i ortopeda nakon čega se očekuje da pacijent bude pušten na kućno lečenje", rekla je Nataša Gagović direktorka Zdravstvenog centra Užice.

Prema rečima očevidaca, s obzirom na to da je gustina saobraćaja izuzetno velika na ovom delu puta, na sreću izbegnuta je velika tragedija.

"Bio sam ovde preko puta i čuo sam jak prasak, kada sam izašao video sam gust dim i cisternu koja je bila prevrnuta. Odmah sam prišao i video sam da vozač nije bio u najboljem zdravstvenom stanju, a sirena njegovog vozila verovatno je bila poziv za pomoć. Pretpostavljam da je skrenuo sa puta kako ne bi ugrozio druge učesnike u saobraćaju", rekao je Vladimir Mićović, jedan od očevidaca. Saobraćaj na ovom delu puta u naselju Gorobilje sada je normalizovan.
 

Komentari (0)

Srbija