Aktuelno

Ministarka Tanasković posetila vinariju "100 žena": Tamo gde je i jedna žena, oseti se pomak, a tek kad ih je 100

Komentari

Autor: RTS

08/03/2023

-

19:10

Ministarka Tanasković posetila vinariju "100 žena": Tamo gde je i jedna žena, oseti se pomak, a tek kad ih je 100
Ministarka Tanasković posetila vinariju "100 žena": Tamo gde je i jedna žena, oseti se pomak, a tek kad ih je 100 - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković obišla je danas u niškom selu Velepolje vinariju "100 žena", koja je osnovana 2019. godine, a već proizvodi kvalitetna vina. 

Vinarija okuplja 60-tak žena koje je spojila ljubav prema vinu, a ima ih i više ako se uzmu u obzir njihove majke, ćerke, saradnice. 

"Zasadile smo blizu 30 hektara vinove loze u ovom selu. Prošle godine smo imale prvu proizvodnju i proizvele roze vino. Ove godine je to pun rod, pa su sada ozbiljnije količine. Imamo sada roze, belo i crno vino", kaže članica Vinarije Jovana Milovanović. 

Tanjug/Dimitrije Nikolić

 

Ministarka Tanasković ističe da se oduševila kad je čula ovu priču. 

"Svakako podržavam svako udruživanje žena jer smatram da tamo gde je i jedna žena, oseti se pomak, a tek kad je 100 žena. Vidi se da postoji ambicija i šta su one sve uradile za tri godine, tako da je to definitivno pravi put", rekla je Tanasković.

"Što se Ministarstva tiče, mi već sada prepoznajemo žene preduzetnice u poljoprivredi. One imaju nešto malo više bodova, u kriterijumima se malo više boduju, kao i mladi na kraju krajeva, koji su se opredelili da se bave poljoprivredom", kazala je ministarka.

Ona je navela da je nikad veći budžet Srbije što se poljoprivrede tiče. 

"Pored toga, IPAR fond je nešto što je namenjeno upravo ovakvim projektima i ono što treba podržati u tom smislu, zato što se tu dobijaju bespovratna sredstva i ne postoji nijedan razlog da mi ta sredstva ne iskoristimo", poručila je Tanasković.

Vinarija "100 žena" ima 10 stalno zaposlenih, a tokom cele godine i sezonske radnike.

Komentari (0)

Srbija