Aktuelno

Sporazum dve vlade: Srpski državljani sa prebivalištem u Italiji mogu da zamene vozačke dozvole bez polaganja

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2023

-

18:47

Sporazum dve vlade: Srpski državljani sa prebivalištem u Italiji mogu da zamene vozačke dozvole bez polaganja
Sporazum dve vlade: Srpski državljani sa prebivalištem u Italiji mogu da zamene vozačke dozvole bez polaganja - Copyright FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

veličina teksta

Aa Aa

Sporazum između vlada Srbije i Italije o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola, omogućiće da srpski državljani koji imaju prebivalište u Italiji zamene važeću srpsku vozačku dozvolu, koja nije privremenog karaktera, za italijansku, bez polaganja dodatnih teorijskih ili praktičnih ispita, saopštio je MUP.

Taj sporazum, koji je danas potpisan u Beogradu, od izuzetnog je značaja za veliki broj srpskih državljana koji žive i rade u Republici Italiji, a kojima je posedovanje važeće vozačke dozvole neophodno za obavljanje svakodnevnih životnih i poslovnih aktivnosti, dodaje se uz saopštenju. 

Sporazum su potpisali ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i italijanski ambasador u Srbiji Luka Gori, u okviru Foruma za poslovnu i naučnu saradnju Republike Srbije i Republike Italije.

Srbija i Italija su već imale zaključen Sporazum o međusobnom priznavanju zamene vozačkih dozvola, koji je stupio na snagu 8. aprila 2013. godine, a prestao da važi 8. aprila 2018. godine.

Nakon toga, pregovori oko novog teksta Sporazuma su se kontinuirano sprovodili i na inicijativu MUP-a Republike Srbije su započeti i pre isteka važenja prethodnog Sporazuma, dodaje se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Gordana

22.03.2023 16:33

Da li ima neko ogranicenje za godine boravka ili mogu svi da zamene vozacke Srpske za Italijanske? Hvala

Srbija