Aktuelno

Gužve na granicama: Najduže zadržavanje na Gradini, kolone i na Horgošu i Batrovcima

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug, AMSS

10/07/2021

-

12:48

Gužve na granicama: Najduže zadržavanje na Gradini, kolone i na Horgošu i Batrovcima
Gužve na granicama: Najduže zadržavanje na Gradini, kolone i na Horgošu i Batrovcima - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Na graničnom prelazu sa Bugarskom, Gradini, čeka se oko sat i po vremena zbog velikih kolona na izlasku iz Srbije.

Popodne se očekuju i veće gužve, a dnevno ovaj granični prelaz pređe i do 30.000 putnika. Prošlog vikenda, kroz Gradinu je prošlo 120.000 ljudi, izveštava reporterka Euronews Srbije Ljiljana Pavlović.

Ovog jutra na Batrovcima, graničnom prelazu sa Hrvatskom, zadržavanje putničkih vozila je oko pola sata.

Vozila ima više nego radnim danima, jer ima više turista u tranzitu, kao i onih koji odlaze na godišnji odmor u susednu Hrvatsku, piše Tanjug.

mup.gov.rs

Granični prelaz Batrovci

Putnici čekaju oko pola sata, međutim, pored zadržavanja na prelazima u Srbiji, potrebno je uzeti u obzir i vreme koje se provodi na hrvatskoj strani, koje se u ovakvim danima pojačanog saobraćaja može meriti i satima.

Na teretnim terminalima ovog jutra, u koloni kamiona, zadržavanje je oko 30 minuta kako za ulaz, tako i izlaz iz zemlje.

Kada je u pitanju granični prelaz Horgoš, prema podacima AMSS, na izlasku iz Srbije čeka se oko pola sata, dok se na ulasku čeka oko sat vremena, za putnička vozila.

mup.gov.rs

Granični prelaz Horgoš

Kada su u pitanju terena vozila, vreme čekanja još je veće - na izlazu iz Srbije čeka se oko sat i po vremena, dok se na ulasku čeka oko pola sata.

Otvoreno je svih šest traka za ulazak u zemlju, kao i jedna za izlazak iz zemlje.

Kao i sa Batrovcima, i ovde bi trebalo dodati vreme čekanja na mađarskoj strani granice, koje može iznositi i nekoliko sati.

Stanje na graničnom prelazu Kelebija slično je kao i na prelazima Horgoš 2, Bajmok, Bački Vinogradi i Ðala, gde putnici za ulazak i izlazak iz zemlje sada čekaju oko pola sata.

mup.gov.rs

Granični prelaz Kelebija

"Idemo sa Tompe i čekali smo dvadesetak minuta. Tamo dalje u Mađarskoj je veća gužva", kazao je vozač iz Subotice za Tanjug.

Komentari (0)

Srbija