Aktuelno

Pritvor za oca devojčice iz Mirijeva: Na saslušanju priznao da je koristio opojne droge i alkohol, brani se ćutanjem

Komentari

Autor: S. T.

30/03/2023

-

13:17

Pritvor za oca devojčice iz Mirijeva: Na saslušanju priznao da je koristio opojne droge i alkohol, brani se ćutanjem
MUp Srbije - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Uroš P, koji je u stanu u Mirijevu držao zatočenu ćerku (8), danas se na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem. Kako je navedeno u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva osumnjičeni je rekao da je u dužem vremenskom periodu koristio opojne droge i alkohol. Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Urošu P. osumnjičenom da je svoju ćerku (8) držao zatočenu u stanu na Zvezdri.

Pritvor mu je određen zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da su način izvršenja krivičnog dela i težina njegove posledice doveli do uznemirenja javnosti koje može da ugrozi pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

"Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom U.P. je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dve godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet svoje ćerke, maloletne oštećene L.P. čime bi učinio krivično delo nasilje u porodici. U toku postupka biće preduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenog U.P. stiču obeležja i krivičnih dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza na štetu maloletne oštećene L. P", navode iz Tužilaštva.

Dodaju i da će biti preduzete dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je na štetu oštećene I. L. emotivne partnerke osumnjičenog U.P. učinjeno krivično delo nasilje u porodici, zlostavljanje i mučenje, protivpravno lišenje slobode.

Naime, nakon što je dana 24. marta izvršen pretres stana na teritoriji GO Zvezdara u kom je pronađena maloletna oštećena, dežurni zamenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim U.P. koji se dao u bekstvo. On je pronađen 28. marta i lišen slobode, te je doneto rešenje o njegovom zadržavanju u trajanju od 48 časova.

"U toku postupka biće ispitane oštećene i drugi svedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naloženo vršenje psihijatrijskog veštačenja osumnjičenog, kao i sudsko-medicinskog veštačenja telesnih povreda, pri čemu će od Dečje klinike biti pribavljena medicinska dokumentacija za oštećenu L.P.  kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju ista primljena na kliniku, a biće preduzete i druge radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke", navodi se u saopštenju.

Istovremeno, pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa tužilaštvom rade na utvrđivanju eventualne odgovornosti drugih lica koji su na posredan način doveli do situacije u kojoj se našla maloletna oštećena L.P. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija