Aktuelno

Priveden otac osumnjičen za zlostavljanje devojčice u Mirijevu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/03/2023

-

18:04

Priveden otac osumnjičen za zlostavljanje devojčice u Mirijevu
Priveden otac osumnjičen za zlostavljanje devojčice u Mirijevu - Copyright Fonet/Marko Dragoslavić, 24sedam/Katarina Mihajlović, Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu dežurnog zamenika tužioca Prvog osnovnog javnog tužilastva u saradnji sa Policijskom upravom za Grad Beograd pronađen je, lišen slobode i zadržan u trajanju od 48 časova osumnjičeni U.P, za kojim je raspisana potraga još od 24. marta 2023.godine, saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

On se, kako se navodi, sumnjiči da je izvršio krivično delo Nasilje u porodici iz čl. 194 КZ i krivično delo Protivpravno lišenje slobode iz čl. 132 KZ na štetu nevenčane supruge, kao i da je izvršio krivično delo Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz čl. 193 KZ i Kršenje porodičnih obaveza iz čl. 196 КZ u odnosu na dete.

U pitanju je otac devojčice koja je bila zatvorena u stanu u Mirijevu i koju je policija pronašla neuhranjenu i zapuštenu. Kako saznaje Euronews Srbija, otac za kim policija tragala je pronađen i uhapšen na Karaburmi.

Kako se navodi u saopštenju Tužilašta, u roku od 48 časova osumnjičeni će izneti odbranu pred tužiocem, nakon čega će biti preduzete sve neophodne dokazne radnje u cilju utvrđivanja svih navedenih krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret. 

Podstimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova objavili su danas da tragaju za U.P. (1985) iz Beograda zbog sumnje da je izvršio krivična dela nasilje u porodici, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu juče je saopštilo da je 24. marta obavešteno od policijskih službenika da je žena prijavila nasilje od strane nevenčanog supruga, kao i da je u policijsku stanicu došla sa vidnim telesnim povedama. Tužilaštvo je naložio da se od oštećene uzme izjava, da se obavi detaljni lekarski pregled i da se odredi zadržavanje za muškarcem. 

Pored žene koja je prijavila nasilje, policija je u stanu zatekla devojčicu (8) koja je pronađena u jako teškom stanju, nakon čega su je nadležni uputili na lekarske preglede nakon čega je smeštena u Dom za nezbrinutu decu. Za ocem se do danas tragalo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija