Aktuelno

Potraga za nestalima kod Ade Huje se nastavlja, porodica apeluje na građane sa opremom da pomognu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RTS

30/03/2023

-

22:27

Potraga za nestalima kod Ade Huje se nastavlja, porodica apeluje na građane sa opremom da pomognu
Potraga za nestalima kod Ade Huje se nastavlja, porodica apeluje na građane sa opremom da pomognu - Copyright MUP Srbije, Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Prošlo je skoro dve nedelje od kada se prevrnuo čamac na Dunavu u kome su bila četvorica momaka. Od tada, prijatelji i porodice već nekoliko puta organizuju potragu. To će učiniti i ovog vikenda.

Porodica i prijatelji apeluju na sve koji su u mogućnosti i poseduju adekvatnu opremu da pomognu. Mole sve ljude dobre volje da im se pridruže u potrazi.

U apelu koji su objavili na društvenim mrežama navedeno je da su za potragu potrebni čamci sa iskusnim ljudima (posebno čamci sa sonarima), kajaci i kanui sa veštim veslačima, potrebni su ljudi koji imaju dronove i znaju njima da upravljaju.

U pomoć mogu da priteknu i pešaci, koji bi u pretragu krenuli s kopna. Sastanak za pešake je kod restorana Renato u devet časova. Oni koji imaju čamce i dronove, za sve dodatne informacije mogu da se jave Dušanu na broj 063-7201202.

Šta se desilo u kobne večeri?

Hitna pomoć je dobila informaciju da je u subotu, 18. marta, nešto pre 23 časa došlo do pretvrtanja čamca. Doktor Aleksandar Čukanović rekao je tada za RTS da su dobili informaciju da se čamac prevrnuo na relaciji od Ade Huje ka Zemunu.

"Na licu mesta zatekli smo jednu mušku osobu, koja je bila u stanju iscrpljenosti. Ta osoba je uspela da ispliva iz Dunava. Ukazana joj je pomoć i prevezena je u dežurnu ustanovu", istakao je tada doktor. 

Prema njegovim rečima, pored jednog pronađenog mladića, tri osobe se vode kao nestale.

Ilija Škorić, načelnik policijske stanice za bezbednost na rekama, jutro nakon nesreće je takođe potvrdio da policija vrši pretragu na Dunavu i Savi i naveo da su oko 22.30 sata dobili prijavu da se prevernuo čamac sa četiri lica nakon čega su odmah izašli na teren.

Proveli dan na Beloj steni, krenuli nazad uveče kasno

Kako nam je ranije za Euronews Srbija ispričao je Dušan Marković, brat jednog od nestalih, četvorica mladića su u subotu tokom dana bila na Beloj steni gde su otišli na izlet i navodi da im ovo nije bio prvi put da to rade.

"Na 1.163. kilometru Dunava su napravili jedan improvizovani kamp za sebe. Tu su očistili parče reke i tu su dolazili kako bi uživali tokom dana. To parče je očišćeno još pre par godina. Tamo su umeli da odu da uživaju. U subotu su otišli da roštiljaju kao što inače i rade", rekao je.

Nakon celodnevnog druženja krenuli su čamcem i tada se dogodilo i prevrtanje.

"Jedan njihov prijatelj je nakon prevrtanja uspeo da izađe na obalu. Svi sem jednog su bili plivači, ali on je imao prsluk na sebi", rekao je.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija